• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Trablus`ta Kültürel Kahvehaneler Zinciri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



TRABLUS - Libya`nın başkenti Trablus`ta yeni kahvehaneler zinciri açıldı. Kahvehanede çay kahvenin yanı sıra bir de \"bir fincan kültürü\" de veriliyor. Kahvehaneler proje organizatörleri Libya gençlerine keyifli vakit geçirmek için yardımcı olacak yeni bir yol sunuyor.

Gençler çay ve kahve içerken çeşitli kitaplardan, dergilerden ve gazetelerden yararlanabilecekler. Kahvehanelerde çok çeşit edebiyat kitapları ve bilgilendirici dergiler bulunuyor.

 

Trablus`ta kültürel kahvehaneler zincirini açarak gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve boş vakti kitaplarla geçirmeye teşvik eden genç girişimcilerin proje sloganı \"Ben yalnızca ekmekle yaşamıyorum\" sloganı oldu. Genç girişimcilerin amacı, Libya gençlerinin kültür ilişkisini değiştirmek.

Projenin öncülerinden biri olarak Salah Hasan, \"Proje genç insanların inançları ve çıkar ilişkilerini iyi yönde değiştirmeyi amaçlamaktadır\" diyor. Böylece projenin organizatörleri gençlerin kültür sevgisini aşılamak istiyor.
Kahvehane sahibi, kafede sunulan kültürel ve entelektüel faaliyetleri için, \"Yeni kahvehaneye gelen, bir fincan kültür ile zevk alabilecek\" diyor.
(Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir