• DOLAR 32.248
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2418.5
  • ...
'MyAQSA' işgalcilerin işlediği cinayetlere dair kanıt topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müessesenin Özel Heyeti Başkanı Lokman Şerif İlyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Mayıs ayında Lahey'deki buluşmadan sonra işgal rejiminin mahkemede yargılanabilmesi için kanıt toplanması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

İlyas, bu ay Filistin'in, işgal rejiminin cinayetlerinden en çok zarar gören üç bölgesinde araştırma yaptıklarını ve mahkemede ifade verecek görgü tanıkları bulduklarını bildirdi.

10 kişiden oluşan heyetin Kudüs kentindeki Vadi El-Hıms, El-İseviyye ve Et-Tur bölgelerine gittiğini ifade eden İlyas, heyetin 3 gün boyunca işgal rejiminin cinayetleriyle ilgili tanıklıkları kaydettiğini açıkladı.

Heyetin Malezya'da düzenlediği basın toplantısına Malezya'daki Filistin Büyükelçisi Velid Ebu Ali ile "MyAQSA" Müessesesi Yürütme Kurulu Başkanı Nur Azman Muammed Şemseddin'in de katıldığı ifade edildi.

İlyas, yakında heyetin Kudüs ziyaretiyle ilgili kapsamlı bir rapor yayınlayacaklarını ve ellerinde işgal rejiminin insanlığa karşı suç işlediğini gösteren güçlü deliller olduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir