• DOLAR 32.227
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2454.655
  • ...
BATMAN-Yaklaşık bir yıl önce faaliyetlerine başlayan Batman-Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Saat:09.30`da BATSO Konferans Salonunda işletmelerin gelişmelerinin desteklenmesi kapsamındaki faaliyetlerini verdiği Strateji, Planlama, İş Geliştirme eğitimi ile devam etti.
 
Konferansa ABİGEM İş Geliştirme Uzmanı Barbaros Epikmen Tunç, Batman ABİGEM direktörü Avukat Harun İpekyüz, ABİGEM Uzmanı Uğur Demir, Girişimci adayları, işletme sahipleri ve yöneticileri katıldı.
 
Avrupa İş Geliştirme Merkezi olarak BATSO`nun bünyesinde faaliyet gösteren ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir proje olarak Strateji-Planlama ve İş Geliştirme üzerinde işletmelere konuyla ilgili eğitim verdiklerini belirten ABİGEM İş Geliştirme Uzmanı Barbaros Epikmen Tunç, "Kendi işini kurmak isteyen arkadaşlarımıza, bazı iş sahibi yönetici ve temsilcilerine eğitimin temel hedefi geleceğe yönelik yapılacak çalışmalarda Strateji-Planlamaların yapılması ve İş Geliştirmelerine yönelik güçlü stratejik planlarını ortaya çıkarmaktır" dedi.
 
Yaptıkları eğitimlerin şimdilik bir günlük olduğunu ve Buna benzer eğitimlerin ilerde daha geniş kapsamda devam edeceğini söyleyen Tunç, konularının işletmelerin Strateji-Planlama ve İş Geliştirmelerine destek olmak için ve işletmelerin geleceğe yönelik stratejik planlarının olmadığı var olanlarının da eksik olduğu ve bu yöndeki çalışmaların işletmelerin verimliliğin artırmak için eğitim verdiklerini vurguladı.
 
Avukat Harun İpekyüz BATSO`nun içinde faaliyet yürüttüklerini ve ABİGEM olarak yaklaşık bir yıldan beri faaliyet içerisinde olduklarını belirterek, buradaki temel amaçlarının Batman`daki işletmecilerin iş geliştirme kapasitelerini artırmak, ihracat potansiyellerini geliştirmek ve ulusal, uluslar arası fonlarda, teşviklerde, desteklerde ve kredilerden daha fazla sağlamak olduğunu söyledi.
 
Ulusal düzeydeki firmalarla aynı düzeye gelmeleri için İşletmelerin kapasitelerini geliştirmek istedikleri ifade eden İpekyüz, "Amacımız işletmecilerimize imkan yaratmaktır. Yaptığımız araştırmada Türkiye`de iki, üç yıl içinde yeni kurulan işletmelerin çoğu kısa sürmekte ve batmaktalar. Bunu önlemek için girişimci eğitimi geliştiren hükümetimiz eğitimlerle o oranı düşürmeye çalıştırmaktadır. Buradaki eğitimde de yine bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Çeşitli dış faktörlerden zarar görecek işletmelerimizin nasıl ayakta kalabilecekleri konusunda eğitim vermekteyiz" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)