• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Chp Zihniyeti Değişmedi! Sarığa  Düşmanlıkları  Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HABER MERKEZİ

23 Haziran'da yenilecek İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım, Fatih'te İsmailağa Cemaati'ni de ziyaret etti. Bu ziyaret geçmişten günümüze Müslümanlara ve İslami değerlere olan düşmanlıklarıyla bilinen CHP’ye dert oldu. Özellikle İsmailağa Cemaati mensuplarının taktığı sarıklardan rahatsız olan sol tandanslı bu marjinal kesimler, CHP adayının kilise ziyaretini, HDP’ye yakın melelerle görüşmesini ise görmezden geldi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Hakkı Savunanlar Platformu’nun ev sahipliğinde meleler ve şeyhlerle iftar yemeğine katılmıştı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN İSMAİLAĞA CEMAATİNE ZİYARET

Yenilenecek İstanbul seçimleri öncesinde ziyaretlerine ara vermeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, önceki akşam programına Fatih'te devam etti. Binali Yıldırım ve eski bakanlardan Mehdi Eker, İsmailağa camisini ziyaret etti. Günlerdir bu ziyareti diline dolayan CHP’lilerin CHP heyetinin melelerle görüşmesini ise görmezden gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Yıldırım’ın görüştüğü Cemaat mensuplarının sarıklı olması CHP’lileri özellikle rahatsız etmiş olacak ki bunu sosyal medyada ağır ifadelerle gündemlerine taşıdılar. CHP’lilerin görüştüğü melelerin iftarına ise tek kelime edilmedi. Hatta “Meleler, Kaftancıoğlu’na ilgi gösterdi” haberlerinden bile kimse rahatsız olmadı.

CHP 10 TARİKAT LİDERİNİ İSTANBUL'A GETİRDİ

Öte yandan CHP'nin İstanbul'a 10 Kürt Mele getirttiği ve önümüzdeki günlerde 34 Tarikat-Cemaat Lideri Mele'nin daha İstanbul'a geleceği bildirildi. "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz." söylemini kullanan CHP’lilerin bu konu hakkında da tek bir mesaj vermemesine rağmen Binali Yıldırım'ın ziyaretini kullanarak AK Parti ve Yıldırım'a saldırması sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

CHP ADAYINI GÖRMEDİLER AMA YILDIRIM’I TOPA TUTTULAR

CHP İstanbul Adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu, Meleler ve din adamları ile iftar yaparken tek bir tweet dahi atamayan Tv sunucusu Fatih Portakal, Binali Yıldırım'ın dini kanaat önderleriyle bir araya gelmesinin ardından sosyal medyadan nefret kustu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın yaptığı ziyareti diline dolayan Portakal, "Hala tarikatlardan cemaatlerden medet umanlar var. Aslında değişmeyen ülke gerçeği. Ne var ki bu zemini hazırlayan yine siyasetçinin kendisi. Bu fotoğraf ve o söz: "TC şeyhler, dervişler, müridler memleketi olamaz" ifadelerini kullanarak haddini aştı.

CHP ADAYININ PATRİK BARTHOLOMEOS'U ZİYARETİ DE GÖRMEZDEN GELİNDİ

Binali Yıldırım’ın İsmailağa Cemaati ziyaretine kırmızı görmüş boğa gibi öfkelenenler geçmişte CHP Adayının Kiliseyi ziyaret ederek Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ile görüşmesini de unutmuş gibi.

CHP’NİN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İSLAM-SARIK DÜŞMANLIĞI

Milletin değerleriyle kavgalı CHP zihniyetinin İslam düşmanlığı uzun yıllar geçse de hiç eksilmedi. Tek parti döneminde Kur’an’ı yasaklayan, camileri ahır ve gazinoya çevirenler 70 yıldır her fırsatta ezanı tahrif etmek için çaba sarf ettiler.

ŞAPKA KANUNUYLA “SARIK” İDAM GEREKÇESİ SAYILDI

Tek parti döneminde Şapka Kanununun çıkarılmasıyla beraber sarık takan Müslümanlar adeta hedefe alındı ve başlarına taktıkları sarıklar nedeniyle İstiklal Mahkemeleri tarafından onlarca Müslüman idam edildi. O yıllarda Şapka, İstiklal Mahkemeleri’nin en önemli konusu haline getirilmişti. Ve şapkaya direndikleri gerekçesiyle, başta İskilipli Atıf Hoca ile Babaeski Müftüsü olmak üzere, Rize’de 8, Maraş’ta 7, Erzurum’da 4, Sivas’ta 3, İskilip’te 2, Menemen’de 28 olmak üzere, çeşitli yerlerde toplam 78 kişi idam edildi.

Şu anda uygulanmasa da “Kılık kıyafet kanunu”nun halen yürürlükte olduğu biliniyor. 28 Şubat sürecinde mahkemelerde yargılanan bazı kişilerin duruşmalara sarıkla girmesi kabul edilmemiş ve başları açılmayıncaya kadar yargılama yapılmamıştı.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir