• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
ABD Rus ve israilli danışmanlar niçin bir araya gelir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin Filistini boğma planı olan  ve adına yüzyılın anlaşması denilen ihanet sarmalında Rusya nerede duruyor?

Ortadoğu politikasını denge üzerine kuran, zaman zaman ABD ile çatışan ama israil meselesinde siyonistlerle büyük ölçüde bir işbirliği ile hareket eden Ruslar “Yüzyılın anlaşması” meselesinde nerede duruyor?

Aslında Ruslar ortadoğudaki her meselede önce Amerika’nın tam karşısında konumlanır ve “haydi gel beni ikna et” der gibi durur. Amaç siyasal meseleyi ekonomik bir kazanca dönüştürmektir. Elbette anlaşmadıkları, anlaşamadıkları başlıklar oldu ve olacak lakin kaba hatları ile Rusların genel duruşu bu.

Neredeyse tüm körfez ülkelerinin havlu attığı, kral ve prenslerin siyonistlerle görüşebilmek için sıra beklediği bir ortamda, yani israilin elinin oldukça güçlü olduğu şu süreçte Ruslar nasıl davranırlar?

Yüzyılın anlaşmasında da Ruslar bu anlaşmaya yönelik eleştirilerde bulundular, anlaşmada Filistin halkının iradesi yoksayıldığı için eleştirdiler. Hatta ABD’nin organize ettiği Bahreyn’deki süreçle ilgili önemli tespitlerde de bulundular... Buraya kadar herşey normal...

İlginç olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun açıklaması.

Önce Netenyahu’nun açıkladığı daha sonra Beyaz Saray’ın teyit ettiği habere göre önümüzdeki ay ABD, Rus ve israilli güvenlik danışmanları Kudüs’te bir araya gelecek ve  bölgesel güvenlik meselelerini tartışacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in toplantısında herhalde ihanet anlaşması da masaya yatırılır.

Netenyahu bu toplantıyı seçimler kadar önemli saydı.

Ruslar masada ne isteyecek?

ABD ve israil ne verecek. Suriye iç savaşındaki pozsyonundan da görüleceği üzere Rusla aynı anda iki ipte de dans etme becerisine sahip. Kudüs meselesinde ABD/israil karşıtı mı duracaklar, yoksa pastadan bir pay mı alacak. Ve en kötü şık... Hem pastadan pay alıp hem de karşıyMIŞ GİBİ mi davranacaklar?

Arap Dünyası Liderlerinin neredeyse tamamının ikna edildiği Yüzyılın Anlaşmasında Rusya’nın Kudüs’ün yanında durma ihtimali yok denecek kadar düşüktür.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir