• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...
"CHP`nin içerisinde olan İslam düşmanlığının dışarıya yansımasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camileri ahıra çeviren, ezanı Türkçe okutan CHP'nin şimdiki milletvekillerinden Öztürk Yılmaz, ezanın Arapça okunmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesine tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, "Öğrenci Adı" adı altında ezan tartışmalarının bilinçli olarak gündeme getirildiğini ve bu tartışmalar aslında İslam'ın hedef alındığına dikkat çekti.

Bir özel televizyon kanalında katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Öğrenci Andı" için "Ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin eseri" sözünü hatırlatan Yılmaz,  "Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan, Türkçe okunsun kardeşim, ben anlayayım!" şeklindeki skandal ifadeleri tepki topladı.

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın ezandan duyduğu rahatsızlığı İLKHA'ya değerlendiren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, son günlerde yeniden gündeme taşınmaya çalışılan bu garip Türkçe ezan sevdasının CHP'nin içerisinde olan İslam düşmanlığının dışarıya yansıması olduğunu söyledi.

Camileri ahıra çeviren ve ezanı Türkçe okutan CHP zihniyetinin Türkçe ezan sevdasına tepki gösteren Göral, son günlerde "Öğrenci Andı" tartışmaları adı altında CHP'nin ve kimi milletvekillerinin geçmişe bir özlem duyduğunu belirtti.

"CHP'nin içerisindeki duyguların bir dışa yansımasıdır"

Göral, "Son günlerde gündeme gelen 'andımız' ve 'Türkçe ezan' tartışmaları ile ilgili olarak bu CHP'nin içerisindeki duygularının bir dışa yansımasıdır. Aslında bunlar, söylemek istediklerini bazen bu şekilde ağızlarından mı kaçırıyorlar yoksa bilinçli olarak mı söylüyorlar bilmiyorum. Ama bu onların ezana ve İslam'a olan nefretlerinin dışarıya yansımasıdır. Bu söylemlerde onun içindir." dedi.

"Burada geçmişe bir özlem söz konusu"

Camileri ahıra çeviren ve ezanı Türkçe okutan CHP'nin geçmişinin belli olduğuna dikkat çeken Göral, Bunların geçmişte yapmış oldukları belli. Burada geçmişe bir özlem söz konusu. Yani bunlar şu anda geçmişe bir özlem duyuyorlar. Ama Rabbim! İnşallah o günleri bir daha tekrar getirmeyecek. Bu millet bilinçlendi. Bu millet her şeyi gördü. O günleri de bugünleri de gördü. İnşallah Rabbim bir daha da o günleri bize göstermez." ifadelerini kullandı.

"Ezan tüm dünyada Arapça okunuyor"

Ezanın evrensel bir mesaj olduğunu, her hangi bir dile ya da lehçeye çevrilmesinin istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Göral, ezanın sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da farklı dillere sahip olan ülkelerde Arapça okunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"CHP bu şekilde yapmakla ve bu söylemleri ve hareketleri ile sürekli kendisine zarar veriyor. Şu anda yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Dışarıda bir anket yapsanız Türkiye'de Türkçe ezanın gelmesini kimse istemez. Bunlar suni gündem oluşturmalardır. Türkiye'nin, belki yüzde 70-80'i ezanın Arapça olarak okunmasına devam etmesini isteyecektir. Halkının yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ezan tüm dünyada ne şekilde okunuyorsa o şekilde okunması gerekir. Şu anda da birçok Müslüman ülke farklı dillere sahip ve bir Endonezya, İran, Filipinler, Arakan bunların hepsi ayrı dilleri konuşuyor. Hepsi ezanı Arapça okuyor. Kur'an-ı Kerim'i de Arapça okuyor. Kur'an-ı Kerim Arapçadır."

"CHP'nin içerisinde olan İslam düşmanlığının dışarıya yansımasıdır"

Ezan tartışmaları üzerinden aslında İslam'ın hedef alındığına dikkat çeken Göral, "Bunlar, 'Önce ezanı Türkçeleştirelim, daha sonra Kur'an-ı Kerim'i Türkçeleştirelim daha sonra dini ortadan kaldıralım ve yeni bir din ortaya çıkaralım' diyorlar ve bunlar peyderpey planlı ve projeli şekilde yapılmak isteniyor. Daha önce de aynı şeyler uygulanmaya çalışıldı. Fakat bu necip millet buna izin vermedi. Necip millet şehit olsa dahi Türkçe ezanı bir daha getirmez. Aslında burada dile getirilmek istenen, hedef alınmak istenen İslam'dır, Kur'an-ı Kerim'dir. Ezan Türkçe ve Arapça okutulmuş meselesi değil. Aslında bu tür tartışmamalar bunların içerisinde olan İslam düşmanlığının dışarıya yansımasıdır. Bundan başka bir şey değildir Bu gibi dini hassasiyetlere halkın dini duygularına, sembollerine dokunulmaması gerekir. Bunlar hangi cesaretle bunu söylüyorlar?" diyerek tepki gösterdi.

"Öğrenci Andı" adı altında İslam düşmanlığı yapılıyor"

CHP'nin "Öğrenci Andı" adı altında geçmişe bir özlem duyduğunu ifade eden Göral, "Kendilerini ırkçılığı savunmayan bir parti olarak görünüyor. Fakat burada iş muhalefet olunca, İslam düşmanlığı olunca ırkçılığa soyunmuş oldular. 'andımız' baştan sona ırkçılığı çağrıştıran bir söylem. Türk 'Ben Türküm ve doğruyum derse o zaman Kürd de 'Ben de Kürdüm, doğruyum' Laz 'Ben de lazım, doğruyum' diyecek burada bir tartışma çıkacak ve bir ayrışmaya sebep olacaksınız. Ama sizin sürekli söyleminiz, eyleminiz farklı. 'Biz ırkçılığa karşıyız' diyorsunuz. Söylemleriniz ile ırkçılığa karşı olduğunuzu söylüyorsunuz ama iş bu noktaya gelince de 'Bunun olması gerekir' diyorsunuz. Demek ki bunların asıl amacı da 'andımız' üzerinden Türkçe ezana ve Türkçe Kur'an-ı Kerim'e gitmek. Bunu bahane ederek bu konu ile ilgili dine saldırmak ve dine hakaret etmek. Bunların hepsi planlı ve projeli şeylerdir. Bu konular tabi ki elbette yanlıştır. Başından sonuna kadar yanlış olan tartışmalardır. Zaten bilinçli olan vatandaşlarımız, bunların hangi amaçla gündeme getirildiğini, bu söylemlerin neden olduğunu ve CHP'nin zihniyetinin ne olduğunu 'andımız' konusunun şu anda neden gündeme geldiği de aşikardır." şeklinde konuştu.

"Dini hassasiyetler üzerinden siyasi rant elde etmek çok yanlış olur"

Göral, mevcut hükümette dahil olmak üzere hiçbir siyasi partinin dini hassasiyetler üzerinden siyasi rant elde etmesinin doğru olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Siyasi rekabetinizi din üzerinden değil de yapacağınız hizmetlerle gündeme getirmeniz gerekir. Sizler ezana ve Kur'an-a saldırarak, milletin dini hassasiyetlerine ve sembollerine saldırarak hiçbir şey elde edemezsiniz, hiçbir siyasi rant elde edemezsiniz. Bu iki taraf içinde aynı şekilde geçerlidir. Bu şu anki mevcut hükümet için de CHP için de muhalefet için de ve kim olursa olsun herkes için de geçerlidir. Dini hassasiyetleri üzerinden siyasi rant elde etmek çok yanlış olur. Bu şekilde hareket edenler de bunların cezasını millet tarafından çok güzel bir şekilde görürler."

CHP milletvekilinin bu söylemine karşı verilen tepkilerin yetersiz olduğunu belirten Göral, bu konuda gerekli tepkilerin verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir