• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, bir televizyon programında; “Ezan Türkçe okunsun ben anlayayım” şeklinde bir açıklama yaparak CHP`nin asıl zihniyetini dillendirmiştir.

Her ne kadar disiplin kuruluna sevk edilmişse de bu durum sadece konjonktür gereği bir taktikten ibarettir. Çünkü CHP`nin zihniyeti “İslam ve İslami değerleri ortadan kaldırmak” üzerine kurulmuştur. Son yüz yıllık tarihimiz buna şahitlik eder.

Bakmayın Kılıçdaroğlu`nun “Arapça ezan İslam dinimizin bir gereğidir” açıklamasına veya oy birliği ile Yılmaz`ı disipline sevk edilmesine. Bunlar “şimdi sırası değil” deyip sadece takiyye yapıyorlar.

CHP zihniyeti, tarih boyunca İslami değerlere karşı mücadele içinde olmuştur. Bu mücadele “Batılılaşalım” diyenler ile ‘İslami kimliğimizi muhafaza edelim” diyenlerin yüz yıllık mücadelesidir.

CHP`nin Arapça ezan düşmanlığı hepimizin malumudur. Yılmaz`ın yaptığı açıklamayı garipsemiyoruz. Çünkü seksen yıl önce CHP`nin Genel Başkanı ve kurmayları aynı gerekçeleri dillendiriyorlardı ve bu zihniyet hala değişmemiştir.

Hatırlayalım, Atatürk`ün Cumhurbaşkanı ve İsmet İnönü`nünde Başbakan olduğu 1932 yılında Diyanetin yayınladığı genelge ile ezan Türkçeleştirildi. Ezanı Türkçe okumayanların “katı ve şedid” bir şekilde cezalandırılacağı ifade edildi. İnönü`nün Cumhurbaşkanı olduğu 1941`de ise Türkçe ezan, yasa ile zorunlu hale getirildi.

Arapça ezan okuyanlara hapis ve para cezası verilerek susturulmaya çalışıldı. CHP`nin iktidarda olduğu tek partili bu dönemde, İslam namına ne varsa tedrici olarak bir bir yasaklanıyordu. İşgalci devletlerin bile dokunmadığı Ezan-ı Muhammediye resmen yasaklanmış, Dini Mübin-i İslam`ın şiarı susturulmuştu.

 Artık minarelerden “Allahuekber Allahuekber…” yerine “Tanrı uludur Tanrı uludur…” cümleleri okunuyordu. Bu uygulama Müslüman halkımızın kanına dokunuyor ancak iktidarın ceberrut yüzünden dolayı kimse bir şey diyemiyordu. Tam 18 yıl boyunca bu zulüm devam etti.

Ta ki 1950 seçimlerinde iktidara gelen Adnan Menderes bu zulme son verip ezanın tekrar Arapça okunmasını sağlayıncaya kadar.

Müslüman halkımız o kadar ezana hasret kalmıştı ki Bursa`da bir camide ikindi ezanı yedi kez Arapça okundu.

Hâsılı, seksen yıl önce ezanı Türkçeleştiren zihniyetin torunları bugün aynı davayı güdüyorlar. Bu zihniyet değişmemiştir ve değişmeyecektir.

Ziya Gökalp`ın fikir babalığı yaptığı, Mustafa Kemal ve İnönü`nün pratiğe geçirdiği Türkçe ezan ucubesi, CHP`nin elinden gelirse bir gün bile beklemeden tekrar uygulamaya koyacak. Ancak şükürler olsun ki bırakın uygulamaya koymaları gündemlerine bile almaya cesaret edemiyorlar.

Ey CHP zihniyeti unutmayın! Ezan evrenseldir, dili değişmez. Ezanın dilini değiştirmek, özel bir ismi değiştirmek gibi olur. Örneğin İsmet, “Dürüst” demektir. Nasıl İsmet isimli birini dürüst diye çağıramazsın aynı şekilde “Allahuekber” yerine “Tanrı uludur” da diyemezsin. Bunu öğrenin artık.

Yine unutmayın! Bu halk Müslüman`dır. Yüz yıldır bu halkın inancı ile uğraşıyorsunuz hep geriliyorsunuz. Eğer halkta karşılık bulmak istiyorsanız, takiyye ile değil gerçek anlamda Müslüman halkın inancı ile barışın.