• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kamuya Girene Kadar Değil Ölene Kadar Tesettür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Tesettür Seferberliği Platformu(TESSEP) ve İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu(İNHAP) tarafından \"Kamuya Girene Kadar Değil Ölene Kadar Tesettür\" isimli seminer düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen seminer saat 10.00`da başladı.
Kur`an tilavetiyle başlayan seminerde ayrıca kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı. Tiyatroda şeytanın imanı zayıf bayanlar ile imanı kuvvetli bayanlarla nasıl uğraştığı konu edinildi.

 

Seminerde konuşan Nisanur Dergisi ve Doğruhaber Gazetesi yazarı Sümeyye Ürük İslam`da tesettürün önemine değindi. Bir çok bayanın örtünme konusunda Kur`anı Kerim yerine modayı model aldığını ifade eden Ürük, Allahın bayanları muhatap aldığını ve onlar için ayetler lütfettiğini ifade ederek bayanların bu doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Seminerde konuşan TESSEP üyesi Meryem Tuna da, tesettürlü bayanların evlerindeki ihmallere değindi. Tuna, giyindikleri kısa ve daracık elbiselerle namaz kılmak üzere Allahın huzuruna çıkan bayanların, elbiselerini düzeltmekle uğraşmalarından namazı hakkıyla eda edemediklerini söyledi.

 

Seminerde Susa Dağ, \"Müslüman Kadının Tesettür Nasıl Olmalı\" başlığıyla bir sunum yaparken Gülsüm Tuna ise tesettürlü ve tesettürsüz kadın arasındaki farkı anlattı.

 

İlahi ve ezgilerin okunduğu program yapılan duanın ardından son buldu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri