• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bilge Der İmam Hüseyin`i Rahmetle Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesinin 1373. yıldönümü münasebetiyle Elazığ Bilge Der`de bir anma programı düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi ve ezgilerin seslendirilmesiyle devam etti. Daha sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş bir konuşma yaptı.
 
"İmam Şehid Olmalıydı"
"İmam yaşasaydı bir düşünelim nasıl bir hayat yaşayacaktı, nasıl bir hayat yaşamayı tercih edecekti?" diye soran Göktaş konuşmasına şöyle devam etti: "Tabiki Yezid`in halifeliğine biat etmiş bir Hüseyin, Yezid`in yönetimini, zalimliğini kabul etmiş bir Hüseyin, hatta Yezid`in valiliğe atadığı bir imamı okumak ister miydiniz. Yaşasa yaşasa böyle yaşayacaktı.
Ölümden başka bir çıkar yol yok… imam şehit olmalıydı ve öylede oldu. şimdi aklı başın da olan herkes bu saltanatın bir gün sona ereceği,saltanatların yok olacağı,ümmetin başına seçkin kişilerin geçeceği, tüm devirlerde zalimin zulmünün son bulacağı inancını taşıyor…"
 
Hakkın Şahitleri Olmak
Ayetler ışığından Peygamberler ve ümmetin şahitliğini vurgulayan Göktaş, "Peygambersiz geçecek günlerde bu şahadet çok önemlidir ve bundan sonra peygamber gelmiyeceğine göre yeryüzünü şahitleri biz olacağız. Bu yüzden Kerbela olayına yaklaşırken şahadet şuuruyla yaklaşmakla mükellefiz. Geçmişte ellerini kana bulamışlar biz o devirde maden yokuz, bizde bu devirde dilimizi kana bulamayalım mantığı kabul edilemez. Bu yaranın üstünün örtülmesi çarpıkça bir düşüncedir bir Müslüman böyle olamaz."
 
Program ikram edilen aşure ile son buldu.
(Yasin Kavaklı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir