• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
`Susalar, Başbağlar ve Beykozlarla Sadakatimizi Gösterdik Ya Resulallah`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
‘SUSA’LAR, BAŞBAĞLAR VE BEYKOZ’LARLA SADAKATİMİZİ GÖSTERDİK YA RESULALLAH!’
İSTANBUL - Marmara Peygamber Sevdalılarının, Bağcılar Halk Sarayı`nda düzenlediği program Abdülbari Çelik hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Molla Cemal Çınar, "Günümüz Hüseyinlerini anlayabilmemiz için günümüz zalimlerini iyi tanımamız lazım. Gönlü Hz Hüseyin, bedduası Yezid`in üzerine olanlara selam olsun, aynı zaman, Kerbela`yı örnek alıp o yolu takip eden günümüzün Hüseyinlerine ve yarenlerine de selam olsun" diye konuştu.

"CANIMIZ MALIMIZ HER ŞEYİMİZ FEDA OLSUN YOLUNA"

Programa, Eğitimci Yazar Mehmet Şefik Temel`in yaptığı konuşma ile devam edildi. Temel hoca, “Şu an hepimiz Hz.Resulullah’ın misafirleri olup onun ta’ziyesinde bulunuyoruz” dedi ve şöyle devam etti: "Sen şahit ol ki biz Yezid’lere taraf değiliz! Senin buğz ettiklerinden buğz ediyoruz! Zalimler kadar korkak kimse yoktur, zalimler korktukları için zulmeder. Bütün zalimlerin ortak özelliği korkaklıklarından dolayı zulmediyor olmalarıdır. Biz senin Ehl-i Beytin’e ihanet etmedik, etmeyeceğiz ya Resulallah! biz bunu Susa`larda, Başbağlar’da, Beykozlar’da kanlarımızı dökerek gösterdik ya Resulallah! Canımız, malımız her şeyimiz feda olsun senin yoluna!"

"HÜSEYİN VE YARENLERİNİ SELAMLIYORUZ"

Yezid`in makam sevdası için Hz Hüseyin`i şehit ettiğini ifade eden Temel, "Yezid makam ve mevki sevdalısıydı. O sevdaya nefislerinin buyruğuna girmiş askerlerini de katarak gücünü daha güçlendirmişti. Kitaptan ayrılan bu güruh Hz. Hüseyin`i şehit ettiler. Mazlum insanların mazlumiyetlerine saldırdılar. Onları makam, para ve zevk için şehid ettiler. İşte bu Zalim yöneticiler bunları yaptılar. Hz. Hüseyin ve yarenlerine Allah`ın bahşettiği Fırat`ın suyunu bile esirgediler. Ama şehitlerin efendisi onlara meyletmeyip şahadet şerbetini içerek kendinden sonra gelecek olan Müslümanlara izzetli duruşun nasıl olacağını haykırmıştır. Biz de buradan İmam Hüseyin ve yarenlerini selamlıyoruz." şeklinde konuştu.

TARİH, KATİLLERİ LANETLE ANIYOR
Tarih boyunca yezitlere lanet okunduğunu ve dünya var oldukça da lanet okunacağını belirten Temel, "Cebrail (as), peygambere(sav) torununun şehid olacağını bildirmişti. Ümmet Hz. Hüseyin`in şehid olacağını biliyordu. Resulullah torununun nerede şehid olacağını ümmete bildirmişti. Kerbela hadisesini Müslüman(!) bir guruh yapmıştı. Kerbela`ya ağlayacağız. Ama bize bakan tarafı ağlamak değildir. Ağlamak ona olan sevgimizdendir. Asli olan mesajı, bizim onu örnek almamızdır. Hakk`ın yolunda olanlar Hüseyin`in yolundadır. Batılın yolunda olanlar ise Yezid`in yolundadır. Bir tarafta ahiretini dünyaya satanlar, diğer tarafta ise ahiretini dünyaya tercih edenler. Kerbela`da bu iki tarafı da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

‘BÜTÜN ZALİMLER KORKAKTIR’
Konuşmasında manevi üç büyük hastalığa vurgu yapan Temel hoca, bunların cehalet, dünya sevgisi ve ölüm korkusu olduğunu ifade ederek Hz.Hüseyn’in, kalpleri ondan yana ama kılıçları ona karşı olanlarca şehid edildiğini ve bunun yukarıdaki müzmin hastalıklarından ileri geldiğinin altını çizdi. Hz.Hüseyn’in, şehid edileceğini bildiği halde İslam için Kur’an için Küfe’ye yol aldığını ifade eden Temel hoca, günümüz Müslümanların da bu üç hastalığa karşı uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

Hınca hıç dolu salonda bir çok Müslüman programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Kerbela faciasını dokunaklı bir şekilde anlatan ve günümüz Müslümanlara da iyi mesajlar veren Eğitimci Yazar M.Şefik Temel’i izleyen katılımcılar, gözyaşlarına hakim olamadı.

GRUP ÖZLEM AĞIT YAKTI
Grup Özlem`in sanatçıları Nurullah, Eyüp, Mücahid ve Ali`nin seslendirdiği ilahi ve ezgiler salonda duygusal anlar yaşattı. Yoğun katılımın olduğu "Her Gün Aşura Her Yer Kerbela" adlı program Seyfullah Sivi`nin okuduğu şiir ve Molla Abdülbari Hocanın yaptığı dua ile son buldu.

(Mehmet Erkan Yavuz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir