• DOLAR 32.25
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2455.34
  • ...
Mardin`de Satranç Turnuvasında Öğrenciler Ter Döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Anadolu Lisesi toplantı salonunda başlayan turnuvaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi, Durmaz Group adına organizasyon sorumlusu Öztekin Akçay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Faysal Durmaz anısına bu yıl 7`ncisi düzenlenen satranç turnuvasının ilk hamlesi Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri yaptı. Kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, \" Organizsayonda emeği geçen öğretmenleri kutlarım. Ayrıca katılan tüm öğrencilere başarılar dilerim\" dedi.

 

Her yıl olduğu gibi Durmaz Group adına bu yıl 7`nci satranç turnuvasını düzenlediklerini belirten organizatöre Mehmet Öztekin Akçay de, \" Öğrencilerin kaynaşması adına yapılan etkinlikte aynı zamanda beyin ve zekâ oyunu olan satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerden ilk beşine para ödülü verilecektir. Birinciye 500 TL, ikinciye 400 TL, üçüncüye 300 TL, dördüncüye 200 TL ve beşinciye 100 TL para ödülü verilecek. Trunuvada 6 ile 15 arasında dereceye giren öğrencilere de 50`şer TL ve her turnuvaya katılan öğrencimize madalya hediye edecek. Aynı zamanda derece yapan ilk üç öğrencimiz temsil ettikleri okul adına kupa verilecektir.\" dedi.

 

İsviçre usulü oynanan turnuvada 7 tur üzerinden öğrenciler hünerlerini sergilerken, öğrenciler kupalarını kaymakamlık tarafından alacaklar. ( M.Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir