• DOLAR 32.25
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2455.34
  • ...
Başbakan`dan Uçakla İlgili Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Esenboğa Havalimanı`na indirilen Suriye uçağında el konulan malzemelerin göndereni ve gideceği yerin açık olduğunu vurgulayan Erdoğan, ``Gerek gönderilen yer gerekse gönderen yer, bunların hepsi belli. Konuyla ilgili olarak da bu açıklamaları ilgili birimlerimize yaptık`` diye konuştu.

Erdoğan, sivil havacılık kuralları gereğince yolcu uçakları ile savunma sanayisine ait malzemelerin taşınmasının yasak olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

``Fakat ben burada özellikle bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. O da şudur; yolcu uçaklarıyla her halükarda, asla bu tür savunma sanayine ait veyahut da silah, mühimmat, araç, gereç hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uluslararası anlaşmaların gereğidir. Tabii hava sahamızdan böyle bir şeyin geçmesine yönelik de bu bilginin, bu tür bir iznin ve yolcu uçağıyla böyle bir şeyin yapılması zaten uluslararası uçuşlara da aykırıdır. Hatta hatta ben biraz daha işi ileri götüreceğim. Yani toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz, bu bile yasaktır. Ama burada maalesef bu yasak çiğnenmiştir. Rusya`dan bizim MKE`nin muadili olan bir kuruluştan Suriye Savunma Bakanlığı`na gönderilen, bunlar araç, gereç, mühimmattır. Şu anda bunların ilgili birimlerimizde incelemesi devam etmektedir. Daha sonra gerekli olan açıklama, gerekli olduğu takdirde açıklanacaktır.

Başbakan Erdoğan, ihbara ilişkin, ``İhbar noktasında, takdir edersiniz ki bu tür kuruluşlar, neresi ihbar etti, bunlar açıklanmaz`` diye konuştu.

Hedef 10 milyar dolar

İş adamlarının kendi aralarında sektörel bazda çalışmalar yapmasını teşvik edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Bununla birlikte 2015`i hazırlayacağız, hedef 10 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmini yakalamak" diye konuştu.

Erdoğan`a "Altın Kıran"

Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Erdoğan`a, Kazakistan`ın en yüksek devlet nişanı olan "Altın Kıran"ı takdim etti.

Heyetlerarası görüşmelerin ardından, 3 ayrı anlaşma imzalandı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir