• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İmkan Der`den Çeçenlere Eğitim İmkanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Türkiye`nin hiçbir statü vermediği çeçenler sığınmacı olarak kaldıkları için pek çok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorlar. Mazlum çeçen muhacirlerine sahip çıkan İmkan Der, muhacirlerin çocuklarına yaklaşık 3 yıldır eğitim öğretim hizmeti de veriyor. İmkan Der bu kapsamda Başak-Kafkas Kültür Merkezi 2012-2013 eğitim öğretim yılı için start verdi.
 
Hem Dini Hem de Temel Matematik Dersleri Veriliyor
İmkan Der, ikamet problemleri sebebiyle okullara alınmayan muhacirlere yönelik olarak başlattığı etüt merkezi çalışmalarına, her geçen yıl İslam coğrafyasının farklı bölgelerinden (ağırlıklı Kafkasya) Türkiye`ye gelmek zorunda kalmış aileler büyük rağbet gösteriyor. Kız ve erkek çocukların ayrı ayrı ve ücretsiz okutulduğu Başak-Kafkas Kültür Merkezi`nde sadece muhacirlere hizmet verilmekte. Başlıca Arapça, Türkçe, Rusça ve Çeçen olanlara Çeçence olmak üzere 4 dilde eğitim vermeye çalışan merkezde, dini bilgilerin yanı sıra sosyal bilgiler ve temel matematik dersleri de veriliyor.
 
Öğretmenlerin de muhacir hanımlardan oluştuğu İmkan Der Başak Kafkas Kültür Merkezi`nde Halk Eğitim Müdürlüğü`nün tahsis ettiği Türkçe öğretmeni ile de muhacir hanımlara ve yeni gelen çocuklara Türkçe dersleri verilmekte.
 
Talep Çok Ancak Yeterli Yerimiz Yok
Çoğunluğu yetimlerden oluşan merkezde şu anda 65 çocuk eğitim görüyor. Daha fazla talebin olduğunu bildiren İmkan Der Genel Başkanı Murat Özer, "Birçok çocuğumuzu, yeterli yerimizin olmamasından dolayı kabul edemedik. Bunun üzüntüsü içindeyiz. Daha geniş bir mekana ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olmak isteyenlerin bizimle irtibata geçmelerini isteriz" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Öte yandan, yeni eğitim öğretim yılının açılışında İmkan Der`e ulaştırılan kırtasiye malzemeleri ve hediyeler de çocuklara verildi. (Mehmed Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir