• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Vahyin Suyuyla Sulanan Bir Gül: Hz Fatıma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Nusaybin ilçesinde faaliyet yürüten Düşünce - Der (Düşünce ve Dayanışma Derneği), "Dünya Müslüman Kadınlar Günü ve Hz Fatıma`yı Anma ve Anlama" haftası nedeniyle Saat: 13.30`da dernek binasında bayanlara yönelik bir program düzenledi.

 

Nusaybinli bayanların yoğun ilgi gösterdiği program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Düşünce Der Bayan Komisyon Başkanı Sittiye Irmak günün anlama ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

 

Hz Fatıma, vahyin suyu ile sulanan bir güldür
Dünya Müslüman kadınları gününü kutlamak ve Ümmetin annesi olan Hz Fatıma`yı anma ve anlamak nedeniyle toplandıklarını belirten Irmak, Hz Fatıma`nın, peygamberimizin küçük kızı olduğunu, O`nun (s.av) dizinin dibinde yetiştiğini ve vahyin suyuyla sulanan gülü olduğunu ifade etti.

 

Hiçbir bir zaman zalim ve zorbalığa boyun eğmedi
İslam davetinin başlangıcında Hz Fatıma`nın yaşı küçük olduğunu söyleyen Irmak, buna rağmen parlak safhalara imza attığını ve rabbine karşı kuvvetli imanını gösterdiğine dikkat çekti. Hz Fatıma`nın çocukluktan ölümüne kadar hayatının acılarla dolu olduğunu ifade eden Irmak, onun hayatının mücadeleyle bittiğini, ama buna rağmen hiçbir zaman zalim ve zorbalığa karşı başını eğmediğini söyledi.

 

O Bir Şefkat Timsaliydi
yaşı küçük olmasına rağmen Hz Fatım`nın, iki cihan güneşi Hz Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) her işine koştuğuna dikkat çeken Irmak sözlerine şöyle sürdürdü, "Hz Fatıma, Efendimizin (s.a.v) her işine koşardı. O kadar şefkatli ve merhametli davranıyordu ki, bir annenin çocuğuna davrandığı gibi� Bunun için Efendimiz ona Ümmü Ebiha (Babasının Annesi) derdi. Hz Fatıma annemiz, yüksek bir ahlaka sahipti. Onun dilinden hayırdan başka bir söz çıkmazdı. Kimseyi çekiştirmez ve kimsenin arkasından konuşmazdı. Kötülükten kaçar, iyiliğe eğimliydi. O Müslüman kadınlar için eşsiz bir modeldir. Hz Fatıma`nın yaşamı, günümüz ve kıyamete kadar gelecek olan kadınlara idealdir."

 

Duayla Program Sona Erdi
Yapılan konuşmanın ardından şiirler ve ilahiler okundu. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program, okunan dua ile sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22596.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22597.jpg

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir