• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Hazreti Fatma Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaf Der tarafından Diyarbakır`da "Hz. Fatma`yı Anma ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.

Kur`anı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program Kur`anı Kerim tilavetinden sonra Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. İlahiler esnasında coşkulu anlar yaşandı. Kız çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra günün anlam ve önemi hakkında konuşan Nurten Özer Hz. Fatma`nın ihlas ve fedakarlığı konusuna değindi.

Hz. Fatma`nın hayatının tüm dünya Müslüman kadınları için örnek olduğunu söyleyen Özer: ``Resulullah bir gün Kabe`de namaz kılarken başına deve işkembesi atıldı. Resulullah başına pisliklerden dolayı secdeden kalkamadı. Küçük yaşta olmasına rağmen Hz. Fatma`nın büyük cesaretiyle koşarak Resulullah`ın üstüne atılan pislikleri temizledikten sonra Resulullah secdeden ancak kalkabildi.``dedi. Özer konuşmasını Hz. Fatma`nın hayatından kısa örneklerle bitirdi.

Program Hz. Fatma`nın hayatından kesitlerin yansıtıldığı kısa bir tiyatro oyunuyla devam etti. Tiyatro esnasında duygulu anların yaşandığı gözlendi. Programa bayanların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Seslendirilen ilahilerden sonra yapılan dua ile program sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22640.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22645.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22643.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22642.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22641.jpg

 

Veysi Çetik, Ata Güler - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir