• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Siyonistler Netanyahu'nun istifası talebiyle sokaklara indi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminde Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısının yapıldığı, sözde Netanyahu hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar, bu hafta da geniş katılım ve olaylarla devam etti.

Sözde hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, Gazze'ye saldırıların sonlandırılmaması ve esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçim talep ettikleri protestolarını yineledi.

Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Batı Kudüs'ün yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile farklı noktalarında sözde hükümetin istifasının ve esirlerin geri getirilmesinin istendiği gösteriler düzenlendi.

Protestoların merkezi, on binlerce siyonistin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'de yer alan, sözde Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.

İşgal bayrakları taşıyan binlerce protestocu, Netanyahu ve sözde hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı, caddede kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yapıldı.

Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin yakınları da yakındaki Menachem Begin Caddesi'nde sözde Savunma Bakanlığının önünde Netanyahu ve öncülük ettiği hükümete eleştirilerini yöneltti. Siyonist esir yakınları, Netanyahu ve kabine üyelerini, "yalan söylemek" ve "esirleri geri getirecek anlaşmaya engel olmakla" suçladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir