• DOLAR 32.248
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2455.774
  • ...
Arabkend`te 5 Bin Kişi İftarda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bismil`in Bayındır (Arabkend) köyünde merhum Seyid Şehy Muhammed Arabkend zamanından beri geleneksel olarak devam eden iftar yemeği, bu yıl da açık alanda verildi. İftar yemeğinde zengin ile fakir aynı sofrada buluştu.
 
Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde 40 yıldır devam eden ve tüm halka açık iftar yemeğine Mardin, Van, Batman, Adıyaman, Elazığ ve Adana`nın yanı sıra bölge âlimleri, kanaat önderleri, bölgenin ileri gelenleri ile birlikte binlerce vatandaş katıldı.

Bu yılda bu gelenek devam etti. Bayındır (Arabkend) köyünde açık alanda Mevlid-i Şerif`in okunmasından sonra Akşam ezanı ile birlikte 5 bin kişi iftarını açtı.
 
Hayırseverlerin katkılarıyla, her yıl Şehy Muhammed Şerif Arabkend hayrına iftar yemeği veriliyor.
 
40 yıldır bu geleneğin devam ettiği ifade eden Şehy Muhammed Naci Tanrıkulu, "İftar yemeği, Arabkend köyünde rahmetli Seyid Şehy Muhammed Arabkend hayatında gelenek haline gelmiş, her Ramazan ayında Ramazan`ın ilk tek günlere rastgelen son cumartesi veya Pazar günü iftar yemeği verilir. İftar tüm vatandaşlarımıza açıktır ve her zaman bu iftarımıza davetlidirler" diye konuştu.
 
İftara katılan vatandaşlar da, Kürdü, Türkü ve Arabı ile kardeşliği, birlik ve beraberliği yaşadıklarını ifade ederek, iftardan sonra teravih namazlarının kılınması ile birlikte gönül rahatlığı ile evlerine döndüklerini söylediler. (Halid Coşkun - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir