• DOLAR 32.208
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2429.296
  • ...
Günde 5 Dakikanızı Mescid-i Aksa`ya Ayırın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız-Der) tarafından Mescid-i Aksa`nın şu anki durumu ve Müslümanların Mescidi Aksa`ya karşı sorumlulukları başlıklı bir konferans düzenlendi. İstanbul Fatih`te Birli Vakfı`nda gerçekleştirilen programa birçok Filistin gönüllüsü katıldı. Kahvaltı ikramı yapılan etkinlik Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunumunu Mirasımız-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Demir`in yaptığı programda açılış konuşmasını Mirasımız-Der Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demirci yaptı. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Demirci, "Kudüs, büyük alimlerin de belirttiği üzere Allah`ın izniyle bizim dönemimizde fetih olunacak. Bunun zamanını bilmiyoruz. Ama inşallah çok yakın bir tarihte tekrar Müslümanların hakimiyetine girecek. Biz de bu dönemde yaşadığımız için Allah ömür verirse bu fethe şahit olacağız. Kudüs`ün fethi, bir tren yolculuğu gibidir. Şu an tren harekete geçti. Bu tren muhakkak Kudüs`e ulaşacaktır. Bizde bu trende yerimizi almalıyız. Hem de kaptanlık vagonunda, olmazsa ikinci, en son vagonda dahi olsu yer almalıyız ki Kudüs fetih olununca bende vardım diyebilelim" dedi.
 
Kudüs İçin 5 Dakika
Kudüs`ün özgürlüğü için yeni bir proje başlattıklarını ve her Müslüman`ın bu projeye katılmasını isteyen Demirci, "Günde 5 dakikamızı Kudüs için ayıralım. Peki, ne yapacağız beş dakika içinde? Yatmadan önce İki rekat namaz kılalım. Ve Allah`a dua edelim. `Allah`ım benim elimden bu kadarı geliyor. Fazlasını yapamıyorum. Mescid-i Aksa`yı sen kurtar Allah`ım. Kudüs`te yaşayan Müslümanları sen güçlendir. Yahudileri Kudüs`ten sen çıkart. Allah`ım sen bizim durumumuzu biliyorsun. Elimizden bir şey gelmediğini biliyorsun Sen bize yardım et ki bizde Mescid-i Aksa`yı kurtaralım` diye dua edelim. Bununla, her gün gece namazı kılmış oluruz ve hem de Mescid-i Aksa`yı gündemimize almış oluruz. Türkiye`de 75 Milyon Müslüman ve tüm dünya Müslümanları bu duayı yaparsa Mescid-i Aksa gündemimizden çıkmamış olur. İnşallah bunun hem maddi hem de manevi faydaları çok olacaktır. Bu projeyi yaygınlaştıralım çevremize de anlatalım" şeklinde konuştu.
 
Kudüs`ü Gündemimizden Çıkarmaya Çalışıyorlar
Demirci`den sonra sözü alan Mirasımız-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gülsatar Kudüs`ün siyasi ve ekonomik durumu ve Mirasımız-Der`in Kudüs için yürüttüğü programlar hakkında bilgi verdi. Yahudi ve destekçilerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa`yı gündemimizden çıkarmaya çalıştıklarını vurgulayan Gülsatar, "Kudüs, Hz. İbrahim`den itibaren pek çok peygamberin yaşadığı mukaddes bölgedir. Kudüs ile ilgili mesele dünya nüfusunun yarısını oluşturan Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi topluluklarının ilgi odağı olmuştur. Üç semavi din tarafından kutsal kabul edilen bir şehirdir. Ancak İslam`ın gelmesiyle beraber diğer dinleri nesh olmuştur. Bundan dolayı Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanların ortak mirasıdır. Yahudiler Filistin`in Gazze gibi bölgelerine günü birlik saldırılar düzenleyerek Kudüs ve Mescid-i Aksa`yı gündemimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Kendi emellerini gerçekleştirmeye yönelik gayretler içerisindeler. Anca Kudüs her zaman Müslümanların gündeminde olacaktır " dedi.
 
İsrail Batının Ortak Projesidir
1948`de Birleşmiş Milletler Kararıyla Filistin`de bir Yahudi devleti kurulduğunu hatırlatan Gülsatar, "Bu kuruluştan 10 dakika sonra ABD`devleti tanımış ve bir gün sonrasında da bütün batı devletleri tanıdığını ilan etmiştir. Bu da işin planlı yapıldığını göstermektedir. Yani bu tamamen bir Yahudi projesi değil tüm batının projesi idi. Aynı gün Arap Birliği israil`e savaş açtı. Mısır, Ürdün, Irak, Suriye Lübnan kuvvetleri saldırıya geçti. Batılı güçlerin israil`in yanında yer almasından dolayı durum aleyhlerine gelişti. Bu günden sonra Filistin`de Müslümanlara yönelik bir zulüm politikası geliştirdiler. Bu anlamda Filistin`li Müslümanlara yönelik katliamlar gerçekleştirildi. Kudüs`te bulunan Müslüman nüfusunun artmaması için projeler yaptılar. O dönemde Müslüman nüfusu 220 binler idi şu anda dahi aynıdır. Buna karşılık Yahudi nüfusu beş katını geçti. Müslümanlar sürgün edildi. Farklı sebeplerde Filistin dışına çıkan Müslümanlar vatandaşlıktan çıkarıldı. Bu zulüm politikası günümüze kadar devam etti" ifadelerini kullandı.
Yahudiler Mescidi Aksa`yı Sinagog`a Çevirme Peşinde
Yahudi`lerin Mescid-i Aksay-ı tamamen ele geçirme çabasından söz eden Gülsatar "El Halil Camisinde 1994 yılında bir Yahudi`nin namaz kılan Müslümanlara yönelik katliamı sonrası camini yarısı cami diğer yarısı da sinagog olarak kullanılmaya başlandı. Şu anda da Mescid-i Aksa da aynı şeyi yapmaya çalışıyor ve Mescid-i Aksa`nın alt kısmını Sinagog olarak kullanma gayreti içerisindeler. Bu anlamda biz çok büyük bir davanın içerisindeyiz, Başkanımızın dediği gibi bu trenin yolcuları olmuş durumdayız. Mescid-i Aksa gözümüzden kaçırılsa da, MEscid-i Aksa ile ilgili çalışmalarımızda önümüze engeller konulsa da biz bu konuda çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu fethi Allah bize nasip edene kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz. Asla Kudüs`ü ve MEscid-i Aksa`yı tartışma konusu yapmayacağız. Orası bizim mirasımızdır ve bun a sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.
 
Yola Çıkıyoruz
Gülsatar konuşmasını şöyle sürdürdü; "Herkes Filistin`i, Kudüs`ü, Mescid-i Aksa`yı konuşuyor. Birçok şeyi yaptığımızı düşünüyoruz. Ama görüyoruz ki konuşmaktan öteye gidemiyoruz. Şimdi ise derneğimizin çalışmalarıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın özüne kavuşması için yola çıkıyoruz. Gönüllü ve kardeşlerimizle birlikte bir başlangıç yapıyoruz. Bu çok büyük ve zor bir dava. Sizler burada bulunmakla aynı zamanda bu davaya bir şeyler katma iradesini de göstermiş oluyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah bizleri bu dava uğrunda mücadele eden herkesten razı olsun."
 
Programın sonunda katılımcıların da dernek çalışmaları ile ilgili talep ve önerileri alındı.
(Emrah Tel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir