• DOLAR 32.23
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2415.526
  • ...
El-Assar: Refah kapısında Filistinli olmayan hiçbir grubu kabul etmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aynı zamanda Filistin Arap Cephesi Siyasi Bürosu üyesi de olan Adnan El-Assar, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'nde 7 aydan fazla süren soykırım savaşının ardından ilan edilen hedeflerine ulaşmada başarısız olduğunu vurguladı.

Assar, halkın ve direnişinin, tüm yerinden edilme planlarını engelleme ve Siyonist-Amerikan vesayetini dayatmamasına karşı kararlı olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Assar, şunları söyledi: "7 Ekim 2023'te büyük bir başarısızlık hisseden Netanyahu, geliştirdiği büyük planın ardından halen bu ve başarısızlığı yaşıyor. Başarısızlığını, HAMAS hareketini ortadan kaldırmak ve esirlerini geri getirmek istediğini açıklayarak yönetmeye çalıştı, ancak bugüne kadar hedeflerinden herhangi birine ulaşmadı."

İşgalin bu savaşı, soykırım suçu çerçevesinde Gazze Şeridi'ndeki temel ihtiyaçları yok etmek için yürüttüğünü, Gazze'deki sivillerden, ağaçlardan, binalardan intikam aldığını vurgulayan Assar, Netanyahu'nun tüm hedeflerinin demagoji ve intikam amaçlı olduğunu bildirdi.

Assar, insana, taşa, ağaca merhamet etmeyen bu savaşta 7 ayı aşkın bir süre direnen sabırlı halkın mücadelesine övgüde bulunarak, "Amerika ve Batı'nın siyonist oluşuma verdiği desteğe ve ona silahlar, bombalar ve yıkıcı füzeler için hava köprüleri sağlamasına rağmen, direnişin işgale karşı koymak ve onun planlarını engellemek için yaptıklarına saygı duymak ve takdir etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Direnişin, arabulucuların ateşkes anlaşma önerisini kabul ettiğini, ancak işgalin bunu reddederek kanlı savaşa devam etmek için anlaşmayı kabul etmediğini vurgulayan Assar, "Bu nedenle işgalin ve arkasındakilerin bunu bilmesi için direnişin devam etmekten başka seçeneği yok. (Direniş) beyaz bayrağı kaldırmayacak ve bu acımasız düşmanla yüzleşmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

İşgalcilerin Refah sınır kapısını bir Amerikan şirketine devretmeye yönelik planlarına ilişkin Assar, "Refah kapısının Filistinli olmayan herhangi bir grubun eline geçmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Assar, bu kararın, izleme komitesindeki 14 kuruluşun kararı olduğunu aktararak, halkın bir fedakârlık modeli sunduğunu, özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını elde edene kadar kararlılık ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir