• DOLAR 32.224
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2454.907
  • ...
`Bu Maksatlı Uygulama ve Şiddeti Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) tarafından yapılan açıklamada, Mustazaf -Der Osmaniye şube başkanı Abdulkadir Alakuş`un beraberindekilerle birlikte, kapatılan Mustazaf-Der genel başkanında bulunduğu konvoya katılmak isterken, Osmaniye polisi tarafından darp edilmesi kınandı.
 

Abdulkadir Alakuş`un beraberindekilerin kanunsuz, olarak durdurularak darp edildikleri ifade edilen açıklamada, Abdulkadir Alakuş`un dilinden yaşanan olay şöyle anlatıldı: "Konvoya katılmak için Osmaniye`den bir arabayla yola çıktık. Osmaniye çıkışında yakıt almak üzere bir istasyona girdik. Bu esnada bir polis arabası yanımıza gelerek sanki teröristmişiz gibi bize silah doğrulttular ve kimliklerimizi aldılar. Kimlik konusunda sıkıntı çıkarmamamıza rağmen bize sert davranıp takviye kuvvet istediler. Gelen ekipler de, hiçbir sorgu sualde bulunmadan 25-30 kişilik bir polis grubu ile üzerimize çullanıp bizi darp etmeye başladılar. Bu şiddetten hepimiz nasiplendik.
 

İşin tuhaf tarafı biz bir arabada beş kişi olmamıza rağmen o kadar polis arabası, özel harekât, akrep tabir olunan birkaç zırhlı polis aracının olay yerine gelmesi idi. Yaralandığımızı görünce bizi önce hastaneye ardından da ifademizi almak üzere polis karakoluna götürdüler. Kendilerinden şikâyetçi olduğumuzu belirttik ve bizi bıraktılar."
 

"İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) olarak polisin bu maksatlı uygulamasını ve şiddetini kınıyoruz" denilen açıklamada, "Bu tür uygulamalarla yasal ve sivil dernekleri terörize etmeye çalışan devletin kimi güvenlik birimlerine bu uygulamalarına derhal son verme" çağrısında bulunuldu.
 

Daha önce de aynı konvoyun Urfa girişinde de polisin tacizine maruz kaldığı hatırlatılan açıklamada, "Her iki olayı ve müsebbiplerini İNHAP olarak önce Hakk`a sonra halka şikayet ediyor, her şeye rağmen itidal ve sağduyuya davet ediyoruz" denildi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir