• DOLAR 32.286
  • EURO 34.686
  • ALTIN 2411.557
  • ...
Almanya`nın Worms Şehrinde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Worms şehrinde ilk defa organize edilen etkinlik, bir Spor Salonunda gerçekleşti. Sağanak yağmura rağmen, Peygamber âşıkları salonu doldurdu.
 
Program başlamadan önce, davete icabet eden misafirlere güller dağıtıldı. Saat 18.00`de Kuran tilaveti ile başlayan program, Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgileri ile devam etti.
 
Cevşen-ül Kebir ile devam eden programda, Worms kentinde yaşayan küçük bir Peygamber aşığının Almanca okuduğu hadis, davetliler tarafından takdir edildi.
 
Peygambere Sevgi
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan, Siyer Araştırmacısı Ahmet Baygın, Peygamber asrından örnekler vererek, sahabenin peygambere beslediği sevginin onları gökteki yıldızlar mesabesine yükselttiğini ve bizim de sahabeyi örnek alarak Peygamber Efendimizi sevmemiz gerektiğini ifade etti.
Bopfingen kasabasında hizmet veren Kompass Derneği Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen "İllallah İllallah" adlı ezgi salondaki tüm davetlileri adeta mest etti.
 
Siz de O`na Salât Edin
Daha sonra peygamberin kendi ümmetini ne kadar çok sevdiğini ifade eden Muhammed Hoca Kuran`dan bir ayeti tefsir ederek: "Ey İnsanlar! Size, sizin içinizden ayağınızın taşa takılmasına gönlü razı olmayan bir Peygamber gönderdim. İşte O Peygamber ki Semada melekler, yerin altındaki Cinler, Arzın üstündeki İnsanlar ve bütün mahlûkatlar salatu Selam ediyor. Siz de Ona selam edin…`` diyerek bizim de sürekli Peygamber efendimize salâvat getirmemiz gerektiğini söyledi.
 
Muhammed Hoca`nın konuşması esnasında, Peygamber Sevdalıları tarafından sıkça tekbir ve salâvatlar getirilerek coşku dolu anların yaşandığı göründü.
 
Faziletin En Büyüğü
Programın Sonlarına doğru günün önem ve anlamını ifade eden Yahya Yılmaz, "Allah`u Teâlâ`nın Resulünü sevmek, faziletlerin en üstünüdür`` diyerek başladığı konuşmasında konuşmamızı yazmamızı, yürümemizi, oturmamızı Hz. Muhammed`in (sav) hayatını göre şekillendirmemiz gerektiğini belirtti.
 
Programda stand açan Yetim-Der yetkilileri, kuruluş amaçları hakkında bilgi vererek, fakir ve zengin arasında bir köprü vazifesi gördüklerini ifade etti.
 
Program, Vahdet ilahi Grubu`nun seslendirdiği İlahi ve Esma-ül Hüsna ile sona erdi.
(Mehmet Aydemir, Sadreddin Turus - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir