• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Tatvan`da Kutlu Doğum Meydanları Coşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`in Tatvan ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Fuar alanında gerçekleştirilen Kutlu Doğum programı dün saat 13.30`te başladı. Program öncesinde, bayanlara karanfil ve güller dağıtıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe okunan mevlit ile devam etti. Sanatçı Bilal ve Derviş`in okuduğu ilahiler ile coşan vatandaşlar Kürtçe konuşma yapan Molla Osman hocanın konuşmasıyla duygulu anlar yaşadı. Mevlit programı Ömer Çelik hocanın Türkçe yaptığı konuşma ile devam etti.

"Hz. Muhammed (s.a.v.); Bebelerimizin Sevinci, Çocuklarımızın Neşesidir"
Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Umut-Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl, Hz. Muhammed (s.a.v) denilince herkesin aklına kendisinden emin olunduğu bir şahsiyetin geldiğini ifade ederek, "Gözümüz ve gönüllerimiz onunla hoşnutluk bulur, yolumuz onunla netlik bulur ve onunla aydınlanır. Hz. Muhammed (s.a.v.) bebelerimizin sevinci, çocuklarımızın neşesi, gençlerimizin çağlayan gibi coşkunluğudur. Kızlarımızın, bacı ve ablalarımızın, eşlerimizin namusunun mahfuzudur. Annelerin sabır kaynağı, babaların şeref ve haysiyet membaıdır. Yetimlere baba, öksüzlere de yuvadır. İhtiyarlarımızın acısını dindiren, yürüyemez olanlara da el ve ayak olandır."dedi.

Konuşmasına,"Deki: Eğer Allah`ı seviyorsanız bana uyun ki Allah`ta sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı ve çok esirgeyici olandır." Ayetiyle devam eden Ulugöl, imanın bağlanmak olduğunu, Sabredip birbirine sabrı tavsiye etmenin de adanmak olduğunu söyledi.

`Senin İçindeki Aşk ve Muhabbet Seni Kurtaracaktır`
Programda Kürtçe konuşma yapan Molla Osman Tayfur ise , "Aşkımız ve muhabbetimiz ne tarafta acaba? Bu aşkımız ne kadardır. Ona olan aşkımızda ne kadar gayretliyiz." diyerek bir bedevinin ; `Bende Allah`ın ve Resullünün aşkı var` demesi üzerine Peygamberimizin, `Senin içindeki aşk ve muhabbet seni kurtaracaktır` örneğini getirdi.

Ayaklarımızın doğru yolda sabit kalmasının, ancak Resulullah`ın aşkına ve sevgisine bağlı olduğunun altını çizen Tayfur, Hz. Muhammed`e (s.a.v) muhtaç olduğumuzu, Ebu Cehillerin çoğaldığını, Kur`an ve Sünnete sarılmaktan başka bir yolun olmadığını belirtti.

Allah`ın (c.c) İslam dinini kemale erdirdiğini hatırlatan Tayfur, "Peygamberi sevmek ve dinini yaymak görevi artık bize düştü. Peygamberimizin aşkı içimizde olduğu sürece, hiçbir güç, hiçbir Nemrut ve Ebu Cehil karşımızda duramayacak." dedi.

Programda Türkçe konuşma yapan Ömer Çelik hoca ise Peygamberimizin güzel ahlakından, el-emin oluşundan, toplum içindeki yerinden bahsederek dünyaya gelişiyle, kendisine risaletin verilmesiyle dünya düzeninin değiştiğini ifade etti.

" Birçok Eziyet ve Cefa Çekmesine Rağmen Mekke`yi Kan Dökmeden Fethetti"
"Bütün insanlık, sorunların adaletle hal olmasını istiyorsa Hz. Muhammed`in (s.a.v) hayatını örnek almalıdır". diyen Çelik, mevcut sistemlerin ancak bu şekilde ayakta kalabileceğini bildirdi.

Efendimizin, hayatından sevgiyi, saygıyı, şefkatli olmayı, adaletli davranmayı asla eksik etmediğinin altını çizen Çelik,"Hz Muhammed(sav) birçok eziyet ve cefa çekmesine rağmen Mekke`yi kan dökmeden fethetti. Bir toplumun ayakta kalması için o toplumda sevgi, şefkat ve adalet gibi vasıfların olması gereklidir". dedi.

Program toplu olarak yapılan dua ile son buldu.(Erkan Yürek - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir