• DOLAR 32.219
  • EURO 35.255
  • ALTIN 2473.798
  • ...
Tarihte Bugün: 2 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1808: Madrid Fransız egemenliğine karşı ayaklandı. Fransız işgaline karşı Madrid'de başlayan ayaklanma kanlı bir savaşa dönüştü.

1926: Atlas Okyanusu'nun iki yakası arasında ilk faks mesajı gönderildi.
 
1954: Genel Seçimler yapıldı. Demokrat Parti oyların % 57,64’ünü alarak ikdidar oldu.
 
1973- Lübnan ordusunun Filistinli mültecilere saldırmasıyla Lübnan iç savaşı başladı.
 
1985: İlk Türk 'tüp bebek' Almanya'da doğdu.
 
1998- Avrupa Merkez Bankası, Brüksel'de Avrupa Birliği'nin para politikalarını yönetmesi amacıyla kuruldu.
 
1999: Fazilet Partisi'nden Merve Kavakçı, milletvekili yemin törenine başörtüyle katıldı. Olay Meclis’te protestolarla karşılandı. Dönemin başbakanı Ecevit ‘bu kadına haddini bildirin’ dedi. Günlerce hatta aylarca gündemden düşmeyen ve Merve Kavakçı’nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle sonuçlanan bu olay dönemin Türkiye’sinin İslam ve İslami değerlere olan düşmanlığının göstergesi oldu.
 
2011: Amerika Başkanı Barack Obama El Kaide Hareketi lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'da bir saldırı sırasında katledildiğini açıkladı. Önceleri olayı yalanlayan El Kaide Hareketi sonraları rehberlerinin şehid olduğunu deklare edip intikam yemini ettiler. Usame Bin Ladin'in hareket tarzı, dünyaca ses getiren eylemleri ve Amerika’yı dize getiren taktikleri ile hafızalarda silinmez bir yer bıraktı.
 
2014: Afganistan’da işgalci ABD ve İngiltere’nin Afgan mahkûmları sorgulamak için kullandıkları belirtilen, 6 adet gizli hapishane bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir