• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İrşat Ekipleri `Kutlu Doğum Haftası`nda Yolları Katetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Müftülüğünce oluşturulan Bayan İrşat Ekipleri Başkale, Gevaş, Özalp, Saray ve Erciş İlçelerinde bir dizi `Kutlu Doğum programı` düzenledi.

Başkale İlçesi Çaldıran Köyünde 12 Milyon Salâvat-ı Şerife
Başkale İlçesi Çaldıran Köyü`ne Aslihan Öztürkçü ve Sevim Sarı`dan oluşan irşat ekibi, müftülük tarafından gönderilerek vaaz ve irşatta bulunmaları öngörüldü. Ayrıca köydeki bayanlar tarafından Kutlu Doğum Haftası boyunca 12 milyon Salâvat-ı Şerif, 11 bin Yasin ve 24 hatimin okunduğu açıklandı.

Edremit TOKİ`de Konferans
Van Edremit İlçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Konferans düzenlendi. Edremit TOKİ Kız Kur`an Kursu öğreticisi Ayşe Cengiz Yaylacı ve öğrencileri Kur`an Tilaveti, İlahi ve şiirlerle konferansa güzellik kattılar. Konuşmacı Van Müftülüğü 46 Evler Kız Kur`an Kursu öğreticisi Sümeyye Güneş Şeybeoğlu "Merhamet Eğitiminin Fert ve Topluma Kazandırdıkları" başlıklı konferansında Peygamber efendimizin Merhametine ve Merhamet Eğitimin önemine vurgu yaptı. Katılımcılar, Edremit TOKİ Kız Kur`an Kursu öğreticisi ve öğrencilerinin de katkısıyla konferansı beğeniyle dinlediler.

Özalp İlçesi`nde yoğun ilgi
Özalp İlçesi Aşağı Sağmalı Köyüne giden Burcu Abut, Hatice Buğrul, Ayşegül Sönmez ve Nihal Öner`den oluşan irşat ekibi Aşağı Sağmalı Köyü Kur`an Kursu Konferans Salonunda Kur`an-ı Kerim tilaveti, Vaaz ve irşat faaliyetinde bulundu. Programa ilginin yoğun olduğu görüldü.

Gevaş İlçesi`nde iki program düzenlendi
Van`ın Gevaş İlçesi Atalan Köyü ve Güzelkonak`ta olmak üzere iki program icra edildi. Atalan Köyüne giden Fadile Yalçın, Ayşegül Yaman, Hicret Gündüz ve Süheyla Türk Kur`an-ı Kerim tilaveti, vaaz, irşat ve ilahi dinletisinde bulundu.

Gevaş Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`nda Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bir program düzenlendi. Vaize Saide Akbulut`un "Hz. Peygamber ve Merhameti" konulu vaazıyla katıldığı programa hanımlar ve okul öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Programda sinevizyon gösterimi, çocuklardan şiir ve ilahiler de büyük beğeni kazandı.

Saray ilçesi`nde coşku
Van Saray İlçe Müftülük Konferans salonunda düzenlen programa Gamze Duman, idal Eroğlu, Mukaddes Öner ve Leyla Sayar. Yoğun bir katılımın olduğu programda Kur`an-ı Kerim Tilaveti, Vaaz ve irşat ve ilahi dinletisinde bulunuldu.

Erciş`te bayanlar salona sığmadı
Van Müftülüğü Nilüfer Aydın, Nurgül Arvas, Yasemin Atım ve Zeynep Daday`dan oluşan irşat ekibi Erciş Merkez Seyyid Muhammed Camii Konferans Salonunda bir program icra etti. "Hz. Peygamber ve Merhameti" Konulu konferans, İlahi, Şiir dinletisi ve Kur`an-ı Kerim tilavet edildi.

Gelen misafirlere kitap hediye edilerek, pasta ikramında bulunuldu.

Fikret Özkan - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22018.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22021.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22019.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22020.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir