• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
Mustazaf Der Geleneksel Hayır Kermesini Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesi İmam Hatip Karşısında geleneksel hayır kermesi açtı. İlk günden halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, bay ve bayanlar için ayrı yerler oluşturulmuş.

Kermeste bay ve bayan giyimi, çocuk giyimi, kitap, iç çamaşır, dini CD`ler bulunurken, ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler de satışa sunuluyor. Ayrıca, kermese gelen yemekler, ev ve işyerlerine servis ediliyor.

Mustazaf-Der`in hayır kermesine özelikle ev hanımların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Kermeste el işlerinin satışa sunulduğu bölümlere yoğunlaşan ev hanımları, hazırladıkları yemeklerle de kermese büyük katkılar sağlıyor.

Gelirin Tamamı Yardıma Muhtaçlara Dağıtılacak
Mustazaf-Der Diyarbakır Şube çalışanı ve Kermes görevlisi Hikmet Karaman, kermesten elde edilecek olan gelirin tamamının yardıma muhtaç ailelere dağıtılacağını söyledi. Özellikle son zamanlarda hayır adına yapılan bu tür etkinliklerin halkımız tarafından rağbet gördüğünü ifade eden Karaman, "Yapacakları katkılarla, fakir aileleri sevindirecek hayırseverleri aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Hep Beraber Fakir Aileleri Sevindirelim
Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Yardıma muhtaç ailelerin ihtiyacını bir nebze dahi olsa karşılamak için her yıl böyle bir kermes açıyoruz. Bu kermesleri açarak durumu iyi olan kardeşlerimizin, fakir kardeşlerine yardımcı olmalarını sağlayarak onlar arasındaki dayanışmayı arttırmaya çalışıyoruz. Kermesimize bayanlara ve erkeklere ay ayrı bölümler oluşturduk. Yardımsever halkımız, geçen yıl düzenlediğimiz kermese yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl da büyük ilgi gösterecekleri muhakkak Gelin hep beraber fakir aileleri, yetimleri ve öksüzleri sevindirelim."

M. Salih Keskin - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22014.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22012.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir