• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
O`nu An(la)ma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi 3G (gez, gör, geliş) Kulübü, O`nu An(la)ma adı altında saat 15.00`te Dicle Üniversitesi Fuar ve Kongre Merkezi`nde kutlu doğum etkinliği gerçekleştirdi.

 

Etkinlik hakkında bilgi veren 3G Öğrenci Kulübü Başkanı Fatih İzgi,"Kutlu doğum münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz O`nu Anma ve Anlama etkinliği gerçekleştirdiğimiz ilk etkinliklerden biri. Böylesi manevi bir havanın estiği şu günlerde, her insanın örnek alması gerektiği ahlak abidesi Sevgili Peygamberimizi (sav) Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak anmak ve anlamak istedik." şeklinde konuştu.

 

O`nu An(la)ma adındaki etkinlik, Diyarbakır Ulu Camii İmamı M. Emin Mülayim`in okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Edip Gültekin, Hz. Muhammed`in (sav) örnek hayatına değinerek , "Hz. Resulullah (sav) dünyayı bir misafirhane olarak görürdü ve bir misafir olarak yaşadı. Dünyada. O (sav) sade hayatı içerisinde örnek bir öğretmen, adil bir hâkim, iyi bir eş, anlayışlı ve merhametli bir baba, sorumlu bir devlet adamı, cesur bir komutan, kendisi de yoksul bir insan olarak yaşadı." dedi.

 

Etkinlik konuşmasını gerçekleştiren İlahiyatçı Prof. Dr. Abdulaziz Beki,"Bütün İnsanlık özelikle çağımız insanı Resullullah`ın (sav) eline sarılmaya muhtaçtır. Bildiğiniz gibi bir tarihi şahsiyeti anmak neyiyle olur? Birinci derecede onun düşünce sistemini, onun hayata bakışını, onun insanlık nezdinde gerçekleştirdiği inkılâplarını devrimlerini ve onun yaşadığı hayat modelini tanımakla mümkün olabilir. Biz Resulullah (sav) efendimizin tarihi kişiliğini anlatmak istemiyoruz. Bizim amacımız O`nun nübüvvet meşalesini, onun insanlığa, kâinata neler getirdiğini O`nu anma, anlama ve yaşamadır."dedi.

 

Etkinlik ney dinletisi ve yapılan toplu dua ibadeti ile son buldu.

Veysi Çetik, Ayetullah Turgut-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22027.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22028.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22029.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/22031.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir