• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
 "İslam`a hakaret eden oda TV hakkında acilen hukuki işlem başlatılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'a ve Müslümanlara düşmanlığı kendisine görev edinen ve her fırsatta da İslam'a olan kinini kusan "oda TV" bir kez daha Peygamber Efendimize hakaret etme cüretini gösterdi. Her zaman ifade ve basın özgürlüğü maskesi altında Müslümanların mukaddesatına saldıran sözde haber sitesinin bu hakaretine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bu tür karanlık zihniyetlerin Müslümanların hassasiyetleriyle oynayarak toplumsal kaos ortamına zemin hazırladıklarını ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Silopi Temsilcisi Rıdvan Tatar, daha önceleri de İslam'a hakaret eden oda TV ve türevlerinin, yetkililerin sessizliğinden dolayı hakaretlerine devam ettiğini aktardı.

İç ve dış mihrakların kuyruğu olan oda TV adlı sözde haber sitesinin Türkiye'deki yerli Charlie Hebdo olduklarını belirten Şırnak İmam Hatip Platformu Başkanı Osman Bilen, savcıları göreve davet ederek hukuki işlemin başlatılmasını istedi.

Oda TV isimli sözde haber sitesinde yer alan yazılarda, cihadın tamamıyla çarpıtıldığını belirten Eğitim Bir-Sen Silopi Şube Başkanı Bilal Aksoy, halkı galeyana getiren sözde haber sitesine karşın savcıları göreve çağırdı.

Anadolu Gençlik Derneği Silopi temsilcisi Sıddık Akyasan ise Müslümanların bu tür hakaretlere karşı sessiz kaldığı için söz konusu odakların gün geçtikçe azgınlaştıklarını belirterek, oda TV'yi Müslümanlardan özür dilemeye davet etti.

"Hazreti Muhammed cihad ile adaleti ve kardeşliği hâkim kıldı"

Cihadın kesinlikle vahşet ve şiddet olmadığını belirten Tatar, Hazreti Muhammed ve ashabının cihad sayesinde fethettikleri bölgelere, adaleti, huzuru, barışı ve kardeşliği götürdüklerini ifade ederek şöyle konuştu;

"İslam'a ve Müslümanlara saldırmayı, hakaret etmeyi görev edinen oda TV isimli internet sitesi tekrar Peygamber Efendimiz ve mukaddesatımıza saldırmışlardır. Müslümanlara olan kinlerini, nefretlerini, iğrenç yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir. Bu tür saldırılar asla kabul edilemez. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'e, İslam'ın şiarı olan cihada dil uzatmak ancak İslam'a olan düşmanlıktan kaynaklanıyordur. Bu saldırıları asla kabul etmediğimizi, bu saldırıyı, hakareti yapanların derhal soruşturulması gerektiğini, bunlarla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür karanlık zihniyetli insanlar ara ara Müslümanların hassasiyetleri ile oynayarak toplumsal kaosa neden olabilecek, toplumsal infiale neden olabilecek bu tür hakaretler yapmaktadırlar. Bu cesareti de bu güne kadar sessizliğinden ve yetkililerin bunlara yönelik herhangi bir girişimde bulunmamasından, bunların yayınına müdahale etmemesinden dolayı kaynaklanıyor. İslam'ın şiarı olan cihadı şiddet ile vahşet ile bağdaştırmışlardır. Kesinlikle bilinmelidir ki cihad asla vahşet değildir, şiddet değildir. Hazreti Peygamber ve ashabı cihad sayesinde fethettikleri bölgelere adaleti götürmüşlerdir, kardeşliği götürmüşlerdir, adaleti hâkim kılmışlardır. Kesinlikle vahşet ve şiddet irtikâp etmemişlerdir." şeklinde konuştu

"Bunlara hukuki olark gerekli cezaların verilmesini talep ediyoruz"

Oda TV'nin gazetecilik kisvesi adı altında İslam'a saldırmasını kınadıklarını aktaran Bilen, 2 milyara yakın ümmeti olan Hazreti Muhammed'e hakaret etmenin basın ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Bilen, "Yerli Charlie Hebdo olan oda TV'nin İslam'ın değerlerine saldırması biz Müslümanları derinden üzmüştür. Buna asıl biz alışığıyız. İslam'ın olduğu yerde, İslam'ın kadim değerlerine saldırıyı aslında biz hep gayrimüslimlerden, dışardan görmüşüzdür. Türkiye'de bu toplumun çocukları olan bir birey olarak bu yerli Charlie Hebdo gibi oda TV'nin İslam'a ve sahabelerine ilişkin alaycı, tiye alıcı bir jargon kullanarak bu değerleri alaşağı etmesi bizi üzmüştür, kınıyoruz. Müslümanlar ümmet olarak bu hakarete, bu saygısızlığa hep bir ağızdan tel' in etmeleri lazım. Hakaret ve aşağılama eleştiri sayılmamalı, ifade özgürlüğü çerçevesinde de değerlendirilmemelidir. Bir insana hakaret edebilirsiniz ama o kişiyle halledeceğiniz basit bir şey ise sorun çıkmaz. Ancak 2 milyarın üstünde bir ümmeti, Müslüman âleminin kutsalları ifade özgürlüğü kapsamında aşağılayarak, eleştirme kılıfı altında hakarete maruz bırakarak, bizlerin bu konudaki hassasiyetleri görmezden gelerek söylemlerde bulunmasını asla kabul etmiyoruz. Oda TV'yi gazetecilik kisvesi adı altında İslam'ın değerlerine saldırmalarını lanetliyorum, kınıyorum, telin ediyorum. Biz üstümüze düşeni tepki olarak dile getiririz ancak ülkenin kurumsal anlamdaki hukuk sistemi içerisinde de bunlara gerekli cezaların verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyunu ilgilendiren bir konudur. İslam dinini, ümmetin çocuklarını ilgilendiren bir konudur. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmemeli, hakaret olarak değerlendirilmeli. Gerekli yasal mercilerin bu konuda elini çabuk tutmasını devletimizden rica ediyoruz."  ifadelerini kullandı

"Yetkili ve savcıların gerekli hassasiyeti göstermesini talep ediyorum"

"Karanlık oda" tarafından algı operasyonlarıyla Müslümanların mukaddesatlarına hakaretler savurarak farklı yönlere çekilmek istendiğini vurgulayan Aksoy, "oda TV adlı internet sitesi tarafından yapılan haberde İslam'a ve İslam'ın mukaddesatlarına yönelik haksız eleştirileri, haksız algı operasyonları kesinlikle basın ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılmamalıdır. Buna müsaade edilmemelidir. Yapılan paylaşımda İslam'ın mukaddesatına hakarette bulunmuş, Peygamber efendimiz ve Müslümanların mukaddesatları algı operasyonlarıyla halk nezdinden alçaltılmaya ve farklı yönlere çekilmeye çalışılmıştır. Özellikle oda TV adlı internet sitesi bu tür paylaşımlarıyla İslam'a hakaret etmektedir. Buradan yetkililerimize ve savcılarımıza bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulunuyorum. Cihad üzerinden yine Müslümanlara ve Müslümanların değerlerine saldırmaya çalışmıştır. Kendilerinin İslam'ın İ'si ile bile alakasının olmadığını bizler gayet iyi bilmekteyiz. oda TV bazı şer odaklarının maşası olarak kullanılmakta, kendileri kullanılmaktadır. Bu paylaşımlarla da algı operasyonlarıyla halkı galeyana getirmeye çalışmaktadır.  Cihad kavramı tamamıyla yanlış yöne çekmekte cihad kavramını itibarsızlaştırmaktadır." dedi

"Hak ile batılı karıştırmak amacındadırlar"

Bu tür karanlık zihniyetlerin çağımızda Kab Bin Eşreflerin görevini yürüttüklerini belirten Akyasan, "Karanlık odakların güdümünde olan sözde haber sitesi oda tv özde karanlık oda olan bir haber sitesidir. İslam'a ve İslam'i değerlere hakaret etme cüretini göstermiştir. Daha önce aynı alçaklıkla değerlerimize hakaret eden bu sözde haber sitesi hakkında yetkililerin bir şey yapmaması düşündürücüdür. Çağımızın sözde çağdaş Kab bin Eşrefleri görevini yürüten bu haber sitesi ve aveneleri ifade ve basın özgürlüğü maskesi altında Müslümanların mukaddesatına saldırarak kin ve nefret dolu iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Müslümanların sessizliği bu şekilde onların bu tür haberleri ısıtıp ısıtıp sahaya sürüp hakaret etmelerine neden olmaktadır. Onlar gerçekleri görmeyen sağır, dilsiz ve körlerdir. Bunlar eşkıyalık diye bahsettikleri Peygamber Efendimizin döneminde 2 taraftan ölenlerin sayısı 300'ü geçmemektedir. Bu hazreti peygamberin 23 yıllık peygamberlik dönemini kapsamaktadır. Onlar aslında hak ile batılı karıştırma amacındadırlar. Onlar kendi çocuklarını tanıdıkları gibi Hazreti Peygamberi tanırlar da Hazreti Peygambere iftira ederler. Hazreti Peygamberin ganimet uğruna hiçbir defa kan akıtmadığını onlar çok iyi bilmektedirler." diye konuştu.

"Batılı patronlarını memnun etmek için İslam'a saldırıyorlar"

Akyasan, son olarak şöyle konuştu: "Batılı patronlarını memnun etmek adına yaptıkları haberde âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygambere, sahabeleri ve İslam âlimlerine cihad adı altında eşkıyalık yaptıklarını öne sürerek büyük terbiyesizlik yapmışlardır. Haber sitesinin açıklamasındaki gibi cihad eşkıyalık değil, İslam için yapılan bütün çalışmalardır. Bunların her şeyden önce ilim, edep ve insanlık öğrenmeleri lazım. Müslümanların sessizliği onlara cesaret vermiştir. Bu zevatlar derhal Müslümanlardan özür dilemek zorundadırlar. Müslümanların yaşadığı ülkemizde Müslümanlara yapılan bu hakaret asla kabul edilemezdir. Provokatör yazılarından ve Müslümanları rencide eden söylemlerinden dolayı bu haber sitesi ve avenelerini kınıyor sivil toplum kuruluşu ve savcıları göreve davet ediyorum." (Ahmet Uçar - İLKHA) 










 

        

     

Bu haberler de ilginizi çekebilir