• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
"Yılbaşı eğlenceleri ile katliamlar örtbas edilmek isteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedreddin Beyazkaya, "Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyamaya çalışıyor. Yılbaşı eğlenceleri ile katliamlar örtbas edilmek isteniyor." dedi.

Beyazkaya, "Suriye'de iç savaş sekizinci yılını bitirmek üzere.  Filistin toprakları 100 yılı aşkındır işgal altında ve o topraklarda 70 yıldır işgalci israil. Yemen'de acımasız bir iç savaş devam ediyor, sadece bombalar değil açlık ve salgınlar da binlerce çocuğun ölüm nedeni. Libya'da sular durulmuş değil. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar devam ediyor. Nijerya'dan Somali'ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşalmış, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşıyor. Diğer taraftan 7 milyar 600 milyon insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 5 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle ölüyor.  Her 4 saniyede bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Son 5 yıl içerisinde on binlerce insan Akdeniz'i aşmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Avrupa'ya ulaşan çocuklardan on binlercesi kayıp, bir o kadarı da haz köleleri olarak kullanılıyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor. Yaklaşık bir buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor." şeklinde konuştu.

"Emperyalist güçler tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas ediyorlar." diyen Beyazkaya, "Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir. Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yılbaşı kutlamaları bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biridir"

Yılbaşı eğlenceleri adı altında Müslümanların benliklerinden uzaklaştırıldığını söyleyen Beyazkaya, "Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vidan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz." cümlelerini kullandı.

"Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda İstanbul'a gelip Boğaz'a demirleyen İngiliz savaş gemilerinden İstanbul ahalisine bedava dağıtılan alkol, yeni dönemde işgalin ve sömürünün nasıl sürdürüleceğinin bir göstergesi olmuştur." ifadelerini kullanan Beyazkaya, "Biz yılbaşı kutlamalarını bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Alkol müptelası haline getirilen bir nesil sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybediyor. Bu gecenin yılbaşı çekilişi gibi değişik organizasyonlarla Milli Eğitim Bakanlığına ait okullarda öğretmenler vasıtasıyla körpe dimağlara aşılanmasını ise kabul edilemez buluyoruz." dedi.

Devlet eli ile toplum yozlaştırılıyor

"Aynı şekilde devlet eli yürütülen şans oyunlarının toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya yol açtığını görüyoruz." diyen Beyazkaya, "Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Pazartesi gününü 1 Ocak Salı gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke'nin Fethi Programı düzenleyeceğiz.   Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Ayrıca biz, İstanbul'un fethini Diyarbakır'a, Diyarbakır'ın fethini Kudüs'e, Kudüs'ün fethini Mekke'ye ve Mekke'nin fethini de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz." diye belirtti.

"Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır"

Mekke'nin fethinin sıradan bir olay olmadığının da altını çizen Beyazkaya, "Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim'in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır." şeklinde konuştu.

"Fetih; insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır." diyen Beyazkaya, son olarak şunları söyledi:

"Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir, bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir, insanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna,  bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımızı kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz. 31 Aralık Pazartesi gününün akşamı tüm halkımızı çocukları ile birlikte kendilerine en yakın noktada Anadolu Gençlik Derneği ya da temsilciliği tarafından düzenlenen Mekke'nin Fethi Programına davet ediyoruz." dedi. (Cemil Özdaş- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir