• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
"Amacımız Peygamberimizin ahlakını hayata taşımaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu adıyla kurulan ve yoluna vakıf olarak devam eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde düzenlediği kutlu doğum etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Vakıf, 2013 yılından bu yana da peygamberimizin örnek hayatının doğru anlaşılması ve yaşanması adına siyer sınavları düzenliyor.

17 Şubat 2019'da düzenlenecek olan siyer sınavı hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü sözcüsü Yusuf Tutak, "Asıl amacımız Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gündemde tutmak, onun güzel ahlakını hayata taşımak ve getirdiği değerlerin toplumda yerleştirmektir. Bu sene 7'ncisini düzenleyeceğimiz siyer sınavının da toplumda ciddi bir şekilde taban bulduğunu görmekteyiz. Bu konu bizi oldukça sevindirmektedir." dedi.

"Herkesin mutlaka yapacağı bir şey vardır"

Siyer sınavının 4 ve 5'inci sınıflar için ayrı, 6, 7 ve 8'inci sınıflar için ayrı, lise için ayrı, üniversite ve yetişkinler için ayrı olmak üzere 4 farklı kategoriden oluştuğunu belirten Tutak, 7'den 70'e herkesi bu sınav hakkında duyarlı olmaya davet etti.

Tutak, "Herkesin mutlaka yapacağı bir şey var. Herkes az veya çok muhakkak bir katkıda bulunabilirler. Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü olarak ciddi bir çalışma içerisine girdik. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Sakarya, gibi illerde şu anda ciddi manada çalışmalarımız var. Bu çalışmalar içerisinde on binlerce broşür dağıttık. Nerdeyse afiş asmadığımız yer kalmadı. Bu konu ile ilgili genel bilgilendirme yapılıyor. Sınav için siyersinavi.com adresine başvuranlar, sınav hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirler. Aynı zamanda cevabını bulamadıkları bir soru ile karşılaştıklarında mahalle temsilciliklerimize başvurarak detaylı bilgi edinip kitap temininde de bulunabilecekler." ifadelerini kullandı.

"Anne babalara önce kendileri kitapları alıp okumalı, sonra da çocuklarına okutmalılar"

"Bu yarışmanın kaybedeni yok. Kaybetmemekle birlikte kazanacağı şeyler de çok" diyen Tutak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu sene 5'i umre ödülü olmak üzere, diz üstü bilgisayardan tutun bisiklete kadar 2 bin ödülümüz olacak. Burada anne babalara ciddi bir iş düşüyor. Önce kendileri kitapları alarak okumalı, sonra çocuklarına okutmalılar. Öğretmenlerimiz muhakkak öğrencileri bu sınav hakkında bilgilendirmeliler. Esnaf kardeşlerimiz hem bu hediyelerin temini için hem de kitapların temini için katkıda bulunup topluma ulaşması adına katkı yapabilirler. Biz de bu yolda bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimiz yeri geldiğinde mahalle pazarlarına çıkıp semt semt broşür dağıtıyorlar."

Son başvuru tarihi: 3 Şubat 2019

3 Aralıktan itibaren çalışma ve sınav kayıtlarının başladığını belirten Tutak, 3 Şubat tarihine kadar kayıt alacaklarını bu tarihten sonra da sınav salonlarını belirleyeceklerini ve 17 Şubat Pazar günü saat 11.00'da sınavı gerçekleştireceklerini söyledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir