• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"Siyer Sınavı`na Gaziantep`te yoğun bir ilgi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 17 Şubat 2019 tarihinde Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek olan Siyer Sınavı'na olan ilgi, geçen seneyi ikiye katlarken, başvurular ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de sınava olan bu ilgi, insanların Hazreti Muhammed'e olan sevgilerini gözler önüne seriyor.

Türkiye genelinde bu yıl 8'incisi düzenlenecek Siyer Sınavı'na halkın yoğun ilgisi dikkat çekerken, Vakıf yetkilileri, bu yılki kayıtların geçen yılki münacatları ikiye katladığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörlüğünün belirlediği 40 kayıt noktasında kayıtların halen devam ettiğini belirten yetkililer, öğrencilerin her yıl olduğu gibi bu yılki sınava da yine rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Siyer Sınavı kayıtlarının yeni başlamış olmasına rağmen vatandaşların sınava büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü İlyas Yıldız, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'in örnek hayatını konu alan sınava olan bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

"Allah Resulünde bizim için güzel örneklikler vardır"

İnsanlığı kurtarabilecek yegâne önderin ve rehberin Hazreti Muhammed olduğunu vurgulayan Yıldız, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak günümüzde toplumun yozlaştığı, İnsanların yollarını şaşırdıkları, maddi ve manevi bir buhrandan geçtikleri bir dönemde insanlığı kurtarabilecek yegâne önderin ve rehberin Hazreti Peygamber olduğunu düşünüyoruz. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de yüce Rabbimiz O'nu bize önder, rehber ve örnek bir rol model olarak gösteriyor. Bu şekilde de O'na tabi olmamızı, O'nun yolunu takip etmemizi istiyor. O'nun yolu takip ettiğimiz müddetçe sapmayacağımızı bizlere bildiriyor. Gerçekten Kur'an-ı Kerim'de de bildirildiği gibi Allah Resulünde bizim için güzel örneklikler vardır." dedi.

"Bu sene de sınava büyük bir teveccüh var"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla 17 Şubat 2019 tarihinde Siyer Sınavı düzenleyeceklerini belirten Yıldız, "Malum geçmiş yıllarda da aynı şekilde bizim çalışmalarımız vardı. Bu çalışma Türkiye genelini kapsayan bir çalışmadır. Gaziantep'te de geçtiğimiz sene 10 binin üzerinde sınava katılım vardı. Allah hamdolsun bu sene de sınava büyük bir teveccüh var ve bu teveccüh de büyüyerek katlanmaya devam ediyor. Siyer sınavı; hem insanlarımızın Hazreti Peygamberin hayatından haberdar olmaları hem O'nun örnekliğini hayatına geçirmeleri ve bununla birlikte yaşayan Kur'an olan Hazreti Peygamberi kendi hayatlarında O'nun örnekliğini uygulamaları amacıyla çok önemli bir yer tutmaktadır." ifadelerini kullandı.

Siyer sınavının 4 ayrı kategoriden oluştuğunu belirten Yıldız, yaşlı, çocuk, genç ve bütün herkesin bu sınava girebileceğini belirterek, Gaziantep'te geçtiğimiz sene sınava 10 bin kişinin katıldığını, bu sene daha yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.

Kategoriler ile ilgili de bilgi veren Yıldız, 2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde yapılan sınav, bu yıl da 4 kategoriden oluştuğunu, birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6-7 ve 8, üçüncü kategoride 9-10-11 ve 12'inci sınıf öğrencilerinin, dördüncü kategoride de yetişkinlerin katılabileceğini belirtti.

Yıldız, sınavda dereceye girenlerin ödüllerinin kategorilerine göre verileceğini belirterek, umre başta olmak üzere 2 bin çeşit hediye verileceğini bildirdi.

Sınava kayıtların 3 Aralıktan itibaren başladığını ve son kayıt tarihinin 1 Şubat olduğunu belirten Yıldız, sınavın ise 17 Şubat 2019 tarihinde yapılacağını kaydetti.

"40 kayıt noktası var"

Vakıf olarak, şu ana kadar kentin farklı yerlerinde 40 kayıt noktası oluşturduklarını da bildiren Yıldız, şunları söyledi:

"Gaziantep'te yaklaşık 40 merkezde başvuru alıyoruz. Bu noktalarda kayıt alıyoruz. Halkımızın da bu yönde sınava katılmaları için yardımcı oluyoruz. Sınavın son başvuru tarihi 1 Şubat olacak ve 17 Şubat Pazar günü itibariyle de inşallah sınavımızı gerçekleştireceğiz. Bu noktada sınava büyük bir teveccüh var. Özellikle öğrencilerden ve yetişkinlerden de dereceden büyük bir teveccüh var."

"Hazreti Peygamber'in hayatını yaşama noktasındaki teveccüh bizleri sevindiriyor"

Yıldız, "Hazreti Peygamber'in hayatını ve örnekliğini yaşama noktasında ki bu teveccüh gerçekten de bizleri sevindiriyor. Çünkü Hazreti Peygamber, iyi bir eş, iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir aile reisi ve gerçekten Türkiye toplumu ile bütün insanlık olarak eğer biz O'nun öğretilerini, davasını ve bize miras bıraktığı örnekliği yaşayabilirsek bizim için kurtuluş gemisi olacaktır. Bu sebeple halkımızın bu yönde sınava büyük bir teveccühü var. Bütün vatandaşlarımıza Siyer sınavına kayıt olmaları yönünde çağrı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sene görme engelliler başta olmak üzere engellilerinde sınava büyük bir katılım sağladığını hatırlatan Yıldız, bu sene de engelliler için hazırlıklarını yaptıklarını ve onlara yardımcı olacaklarını ve özellikle görme engelliler için tüm kategorilerdeki kitapları seslendirdiklerini belirtti.

"Engelli kardeşlerimizden de sınava bir teveccüh var"

Hazreti Muhammed'in hayatının okunması ve yaşanılması için 8 yıldır düzenledikleri Siyer Sınavı'na sağlıklı bireylerin yanı sıra engelli bireylerin de katıldığını ve bunun da Peygamber sevgisinin "engel" tanımadığının ispatı olduğunu vurgulayan Yıldız, "Toplumun tüm katmanlarından yaşlı, genç, çocuk, erkek ve kadın olmak üzere herkesten başvuru olduğu gibi özellikle engelli kardeşlerimizden de bu yönde sınava bir teveccüh var. Geçtiğimiz sene engelli kardeşlerimize yönelik bir çalışmamız vardı. Bu sene de aynı şekilde engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda dört kategorideki kitaplarımız seslendirildi. Bu kardeşlerimizin hizmetine sunuldu. İnşallah bu yönde görme engelli ve diğer engelli kardeşlerimize yine yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Şehitkamil ilçesi Kocatepe Mahallesi'ndeki Siyer Sınavı kayıt başvurusu alan kırtasiyeci Abdurrahman Evin de kayıtlara öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti.

"Sınava büyük bir ilgi var"

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenleyeceği Siyer Sınavına esnaf olarak bu noktada destek vermek istediğini belirten Evin, "Biz de kırtasiyeci olduğumuzdan dolayı buraya gelen öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kırtasiyeci olduğumuz için çevremizde okullar var.  Kırtasiyemize öğrenciler geldiği için biz de bu sınava bu şekilde destek vermek istedik. Kırtasiyemizde öğrencileri sınava kaydediyoruz. Sınava iyi bir teveccüh var. Bizimde hummalı bir çalışmamız var. Bizde bu şekilde öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sınava büyük bir ilgi var. Şu anda güzel ve tatlı bir çalışma oluyor." dedi.

"Öğrenciler her yıl dört gözle bu sınavı bekliyorlar"

Öğrencilerin bu yılki sınava daha fazla rağbet gösterdiğini dile getiren Evin, "Günlük olarak öğrenciler gelip, sınav için kayıt oluyor.  Öğrencilere sınava tabi tutulacakları kitapları veriyoruz. Öğrenciler her yıl bu sınavı dört gözle bekliyorlar ve sınavın çok güzel olduğunu söylüyorlar. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorlar. Bu çalışma gerçekten çok güzel bir çalışma, biz de destekliyoruz. Bunun yanında buraya gelen diğer müşterilerimize de Siyer Sınavını anlatıyoruz. Sınava kayıt olmaları için yardımcı oluyoruz. Sınavın amacını açıklıyoruz. Yine sınav için kayıt olmaya gelen öğrenciler, kendi çevresindeki arkadaşlarını da teşvik ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Sınav için başvuruda bulunan öğrenciler ise Siyer Sınavı vesilesiyle Hazreti Muhammed'in o örneklik teşkil eden hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını ve bundan dolayı da bu sınava girdiklerini söylediler.

"Kitaptan öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtmaya çalışıyoruz"

Siyer Sınavı'na daha önce de iki defa girdiğini belirten beşinci sınıf öğrencisi Hasan Cuban da "Bu sene yine Siyer Sınavı olacak. Ben de bu Siyer sınavına gireceğim. Kitaptan öğrendiklerimi de hem hayatıma geçirmiş olacağım hem de peygamberimizin hayatını da öğrenmiş olacağım. Bu sınav bizim ahretimiz içinde bir katkı oluyor. Hem bilgi öğrenmiş olacağım hem de sevap kazanacağım. Bu sınav vesilesiyle okumamız da hızlanıyor. Kitaptan öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtmaya çalıştığımız için ahlakımız güzelleşiyor. Peygamber efendimizin hayatını okudukça ahlakımız daha iyi oluyor." şeklinde konuştu.

"Bu sınav vesilesiyle Hazreti Muhammed'in ahlakını öğrenmiş oluyorum"

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Siyer Sınavına her sene düzenli olarak katıldığı ifade eden altıncı sınıf öğrencisi Ahmet Yasin Arslan da "Bu düzenlenen sınav çok güzel. Bu sınav vesilesiyle hem bilgi öğreniyorum hem de okumamızı geliştiriyoruz. Bununla birlikte Hazreti Muhammed'in ahlakını öğrenmiş oluyorum. Öğrendiklerimi de hayatımda uyguluyorum ve Siyer sınavı kitapları Peygamber efendimizin ahlaki açıdan da ele aldığı için çok güzel oluyor. Bu seneki kitabı da ben çok güzel buldum." diye konuştu.

"Sınav vesilesiyle Peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz"

Dördüncü sınıf öğrencisi Hamza Karadal da "Siyer Sınavı'na katılmak için geldim ve bu sınavın bana çok büyük katkıları oluyor. Hem Peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz hem de okumamız da gelişiyor. Yine ahlaki yönden kendimizi geliştiriyoruz. Sınav vesilesiyle güzel bilgiler elde ediyoruz." diye belirtti.

"Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek bizim için önemlidir"

Lise ikinci sınıf öğrencisi Emrullah Kılınç da sınava ilk defa gireceğini ve sınav gününü ise çok büyük bir heyecanla beklediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sınavı bana arkadaşlarım önerdi. Siyer sınavı düzenlenecekmiş. Ben de sınava katılmak için kayıt yapmaya geldim. Daha önce bu sınava hiç girmedim. Bu sene ilk defa gireceğim ve bundan dolayı da heyecanlıyım. Peygamber efendimizin hayatını öğreneceğim için mutluyum. Peygamber efendimizin hayatı konu alan bir sınav olacağı için ben bu sınavın güzel bir sınav olduğunu düşünüyorum. Çünkü Peygamber efendimiz bizim için o kadar mücadele etmiş ve O'nun hayatını öğrenmek ise bizim için önemlidir."

"Bu sınav bize Peygamber efendimizin hayatını öğretiyor"

Siyer sınavına daha önce de 3 defa katıldığını belirten lise ikinci sınıf öğrencisi Abdurrahman Ercan da "Arkadaşımla beraber geldim. Son 2-3 yıldır bu sınava giriyorum. Ben de kayıt olmaya geldim ve daha önce de bu sınava girmiştim. Bu sınav bize Peygamber efendimizin hayatını örnek olarak gösteriyor. Kendi hayatımıza uygulamamız gerektiğini öğretiyor. Bu sınavdan kendimize ders çıkartmalıyız.  Bazı doğru ve yanlışları ayırt etmeliyiz. Daha önceki sınavlarda peygamber efendimizin bazı sünnetleri de benim hayatıma geçti. O sünnetlerden birkaç tanesini de halen uyguluyorum. Daha önce bilmediğimiz sünnetleri vardı. Şimdi onların hepsini tek tek öğrendim." diye konuştu.

Ortaokul yedinci sınıf öğrencisi Ebu Bekir Kaya ise "Siyer sınavının olacağını arkadaşımdan duydum. Siyer sınavına kayıt olmak için geldim ve kaydımı yaptırdım. Üç senedir bu sınava giriyorum. Sınavı çok güzel buluyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir