• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Adıyaman`da Genç Sesler Musiki Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip lisesi öğrencileri arasında Genç Sesler Musiki Yarışması düzenlendi.

Adıyaman Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulunun toplantı salonunda 9 okulun öğrencileri, Adıyaman Müftülüğü personellerinin jüriliğinde yarıştı. Yarışmada kız imam hatip lisesi okulları arasında Atatürk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri birinci seçildi.

Erkek kategorisinde ise Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği elde etti. Birinci, ikinci ve üçüncü gelen öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Atatürk Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Demir, yarışma hakkında şu bilgileri verdi: "Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her sene Kur'an-ı Kerim güzel okuma, hafızlık yarışmaları, hafızlık yarışmaları yapılmaktadır. Bu sene ilk defa genç sesler musiki yarışması düzenliyorlar. Genç sesler musiki yarışmasına 9 okulumuz katılıyor. Bu 9 okulumuzdan 6 tanesi kız imam hatip liselerini kapsıyor. 3 tane de erkek imam hatip lisesi öğrencileri katılıyor."

Demir, "Yarışmanın sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize inşallah ödüller vereceğiz. Buradaki amacımız; imam hatip öğrencilerimizin sosyal etkinliklerde, müzikal faaliyetlerde bulunmasına bunu teşvik etmektir, bunu daha da yaygınlaştırmaktır. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize Gölbaşı'ndan, Kâhta'dan Adıyaman merkezden katılan bütün öğrencilerimize, danışman öğretmenlerine, okul müdürlerine çok çok teşekkür ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir