• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Çamlıyayla`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen kutlu doğum programına Çamlıyayla halkının yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, programa katılan vatandaşlar, seslendirilen ilahiler ve yapılan konuşmalar ile unutulmaz bir gece yaşadılar.
 
Çamlıyayla Belediyesi düğün salonunda saat 20.30`da Kur`an-ı Kerin Tilaveti ile başlayan program, okunan Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Adana Akid-Der Başkanı Mehmet Emre, Peygamber Efendimize olan sevgi ve muhabbetin öneminden bahsetti.
Peygamber Efendimizin gelmesi ile yeryüzünde bir inkılap yaşandığını belirten Emre, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Hz Muhammed`in (sav) hayatını anlamak için O gelmeden önceki ve geldikten sonraki döneme bakmamız gerekiyor. O gelmeden önce insanlık bataklık içinde idi. Zina, faiz, içki pislikleri içinde boğuluyorlardı. O geldiğinde bir Muhammedi İnkılap yaşattı. Biz bugün diyoruz ki sana teşekkür ediyoruz. Bize Allah`ı tanıttığın için. Bize zalimleri tanıttığın için ve bize mücadele yolunu gösterdiğin için sana teşekkür ediyoruz Ya Resulullah" şeklinde konuştu.
 
Peygamberimize Duyduğumuz Sevginin İspatı İtaat İle Olur
Peygamberimize duyduğumuz sevginin ispatının ancak itaat ile olabileceğini belirten Emre, "Sevgimiz bir iddiadır. Bu sevgiyi ispat etmek gerek. Bu sevgiyi ispat etmenin yolu ise Resulullah`a itaat etmektir. Eğer itaat edip kendisine uyarsak işte sevgimizi ispat etmiş oluruz. Sahabeler bu sevgiyi en güzel şekilde ve fazlası ile ispat etmişlerdir. Bu gün bu sevgiyi ispat etme sırası bizlerdedir. Bizler bu sevgiyi ispat etmek için elimizden gelen, gelmeyen her şeyi yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimizin Sevgisini ve özlemini konu alan bir şiirin okunmasının ardından Grup İhya, seslendirdiği ilahi ve marşlar ile programa katılan vatandaşlara coşkulu anlar yaşatırken, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi grubunun söylediği ilahiler ise geceye renk kattı.
 
Program yapılan kapanış duası ile sona erdi.
 
Düzenledikleri programdan dolayı platform yetkililerine teşekkür eden katılımcılar, bu tür programların çoğalması temennisinde bulundular. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir