• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
İtalya`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - Como şehrinde kültürel faaliyetleriyle tanınan Mevlana Kültür Merkezinin her yıl düzenlediği kutlu doğum programı bu yıl da, genç-yaşlı her yaştan erkek ve bayanların iştirakiyle gerçekleşti.
 
Vuslat ilahi grubundan sanatçılarından Samet`in Kur`an tilaveti ile başlayan etkinlikte, kız ve erkek ilahi gruplarının seslendirdiği ilahiler katılımcılardan büyük beğeni gördü. Program daha sonra Vuslat ilahi grubunun Kürtçe mevlidi ile devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan molla Süleyman hoca, Hz. Muhammed`in (s.a.v) hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, o dönemde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin yanı sıra cağın cehaletine değindi.
 
Molla Süleyman hoca, "Sahabe anlatıyor. Benim yeni kız çocuğum doğmuştu. O Mekke toplumu içinde kabul edilmiyordu. Yani kız çocukları utanç vesilesiydi. İşte bu nedenle onu bir kuyunun basına götürdüm. Hadi kızım baksana aşağıya dedim. Kızım benden habersiz kuyunun basında aşağı doğru bakıyordu. Ben ise onun arkasında ani bir şekilde tekme vurdum ve kızım bağırarak kuyunun dibine düştü. Ve bağırarak baba baba diye sesleniyordu. Bu durumu Resulullah`a (a.s ) anlatıyordum. Resul (a.s ) beni dinliyordu ve ağlıyordu. Allah Resul`u (a.s). Bana bir daha anlat diyordu. Ben ise bunu üç defa anlattım Allah Resul`une (a.s). O (a.s ) ise gözyaşlarına boğuldu. Dayanamadım kızım aklıma geldi. Ve ben hıçkırıklara boğuldum. İşte boyla bir cehalet cağında geldi O (a.s ) ve Alemlere Rahmet ve bizlere insan olmayı öğretti. Bizlere kardeşim olarak duada bulunuyordu. Ben kardeşlerimi özlüyorum diyordu" diyerek konuşmasına devam etti.
 
İtalya`da okunan 12 milyon salavat, 6 hatim ve yüzlerce Ya-Sin-i şerif Peygamber efendimize hediye edildiği program, misafirlere yapılan çeşitli ikramlar ve Mehmet Nasır hocanın okuduğu İsmi Azam duasıyla sona erdi.
(Yunus Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir