• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Muhammed`i Sevda Gebze`Deydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GEBZE - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gebze Cumhuriyet Meydanı`ın da gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı coşkuyla başladı. Programa saatler kala Cumhuriyet Meydanı`na akın eden Gebzeliler Muhammedi özlemlerini haykırdı.

Program Osman Yılmaz Camii İmam Hatibi Sebahattin Göksu Hocanın okuduğu Kur`ânı Kerim tilavetiyle başladı. Bursa İlahi Grubu`nun okuduğu Mevlid-i Şerif duygusal anlar yaşattı. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda tekbir ve salavatlar eksik olmadı.

Eyüp Işık`ın sunumunu yaptığı programda açılış konuşması yapan Gebze Dost Der Başkanı, Selami Açıkgöz, "Hz Peygamber`in (as) kutlu doğumu vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed isimli programımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu topraklarda Nisan ayı bir rahmet ayına dönüşmüştür, İslam`a en çok ihtiyaç duyduğumuz, zamanları yaşıyoruz. Anadolu insanının mayası İslam`la yoğrulmuştur. Türkü, Kürdü, Acemi ve Arabı ile bizleri birleştiren tek unsur İslam kardeşliğidir. Örnek alacağımız tek şahsiyet hazreti peygamberdir. Çünkü yüce Allah O`nu bir rahmet olarak bize göndermiştir. Bu topraklarda onun isminin anılması onun sevgisinin kalplerimize nakşedilmesi için her yıl bir çığ gibi büyüyen bu etkinliklere bugün olduğu gibi hep beraber omuz verelim. Bu programın gerçek sahibi sizlersiniz. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl bu çaba ve gayretin içerisinde olacağız inşallah. Bu programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hepinizi selamlıyor, önümüzdeki yıl yine bu meydanda olmak ümidiyle ileri programla baş başa bırakıyorum." dedi.


"MEYDANLARA SIĞMAYAN BİR SEVGİ SELİ VE COŞKU VAR"
Coşkulu Program Grup Özlem ve Grup Dostluk İlahi Guruplarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Grup Özlem`den Selami Güneş`in seslendirdiği ilahi ve ezgiler coşkulu anlar yaşattı. Programa katılan binlerce Gebzeli Peygamber Sevdalıları Güneş`in Seslendirdiği ilahi ve ezgilere eşlik etti. Seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından M.li Gönül, selamlamadan sonra cahiliyenin toplumda bıraktığı derin ve sarsıcı izleri günümüz cahiliyesiyle kıyasladı.


"Hazreti Peygamber bu yönüyle rahmettir. Çünkü toplumu cahiliyeden Asr-ı Saadet denen altın bir çağa dönüştürdü" diyen Gönül Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: "O (s.a.v) kalplere nüfuz eden sevgisiyle her asırda her müminin dilinde ve gönlünde salavatlarla yer alan seçkin bir peygamberdir. Allah ve melekleri, ona salat etmiş, onu sevmiş ve sevdirmiş, sevilmiş tek önderdir. Bu gün sokaklara ve meydanlara sığmayan bir sevgi seli ve coşku varsa Muhammedi sevdanın feyzi ve bereketindendir. Gebze ve onun aşıları bu gün buna şahittirler. Bu sevdaya şahit olanların hepsini selamlıyorum."

Program Umut Der Çocuk İlahi Grubundan kız çocuklarının okuduğu bir birinden güzel ilahilerle devam etti.

GEBZELİLER TEK YÜREK OLDU
Binlerce peygamber sevdalısının katılımıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programında ilahi ve ezgiler seslendiren Grup Dostluk`tan Cumali Kılıç ve Şerif Kılıç ile Grup Özlem`den Ahmet Sarvan programa renk kattı. Gebzeliler tek bir ağızdan okunan ilahi ve ezgilere destek verdi. Duygusal anlarında yaşandığı programda bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Gebzelilerin açık alanda ilk defa düzenlenen programa yoğun ilgisi platform yetkililerini memnun etti. Peygamber Sevdalıları Platformu Gebze yöneticilerinden, Ramazan Kısa, "Elhamdulillah program beklediğimiz gibi yoğun katılımla gerçekleşiyor. Bu da bizi memnun etti. Katılım gerçekleştiren tüm Gebzelilere şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

Program Eyüp Işık`ın okuduğu "Yağmur" başlıklı şiirle devam etti. Programda sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

PROGRAM SONA ERDİ
Selami Güneş katılımcıların yoğun isteği üzerine Peygamber Sevdalıları isimli ezgiyi ikinci kez seslendirdi. Gebzelilerin yoğun ilgi gösterdiği program Molla Nizamettin Yaçin Hocanın okuduğu dua ile son buldu.


Programda alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Peygamber Sevdalıları Platformu, Muhammedi coşkunun iliklere kadar hissedildiği Kutlu doğum Program Gebzelilere unutulmaz bir gün yaşattı. (Mehmet Laçin - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir