• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Van`da Muhammedi Sevdaya Doyulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`ın Çatak ilçesine bağlı Alacayar (Berxo) köyünde köy öğretmenleri tarafından tertiplenen Kutlu Doğum Etkinliği köylülerin ve çevre köylerden katılan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe davetli olarak katılan ve Peygamber Sevdalıları platformunun düzenlediği etkinliklerde okuduğu ilahi ve mevlitlerle adından sıkça söz ettiren Van`ın İslami Düğünlerine katılan Grup Rahmet ilahileriyle renk kattı.
 
Etkinlik okunan Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından okunan mevlit, ilahi ve ezgilerle devam etti. Programa katılan bölgenin kanaat önderlerinden molla Abdurrahim Timurtaş Kürtçe bir konuşma yaparak, Resulullah`ın (sav) hayatından örnekler verdi, Peygamber Efendimizin (as) hayatını öğrenmenin ve öğretmenin önemine değindi.
 
Daha sonra Grup Rahmetin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinliğe yoğun bir katılımın olduğu gözlenirken, köyde düğün olmasına rağmen düğünü bırakıp etkinliğe gelen vatandaşlar dikkatlerden kaçmadı.
Öte yandan etkinliğe köyün ileri gelenlerinin yanı sıra köy imamı, köy öğretmenlerinin ve her zamanki gibi bayanların daha fazla ilgi gösterdiği görüldü.
 
Köyde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği, topluca yapılan dua ve amin sesleriyle son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir