• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Almanya Leibzig`de Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Program Leibzig Diyanet Eyyüp Sultan Camii Hocası Recai Öğük`ün Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Leibzig Takva Cami başkanı İsmail Kahriman yapmış olduğu Türkçe konuşmasında: Programa katılan gerek Leibzig Polis Müdürlüğü ile Leibzig Belediye Başkanlığı temsilcisini, Diyanet Camii başkanı ve imamını, Berlin Caferi Camii hatibini, Yetim Der ve Meşarhacc Temsilcileri ile Programa iştirak eden bütün bacı ve kardeşleri selamlayarak şükranlarını sundu.
 
Program, Avusturya İnnsbruck Şehrindeki Said-i Nursi Camii üyelerinden olan Çetin Tufanoğlu`nun Kürtçe yapmış olduğu Açılış konuşmasıyla devam etti. Çetin Tufanoğlu konuşmasında, Adem (a.s) ile başlayan peygamberlik ağacının Hz. İbrahim ile kuvvetlendiğini, Hz. Musa ile yeşerdiğini, Hz. İsa ile zirveye çıktığını ve Hz. Muhammed (sav) ile son ve mükemmeliyete ulaştığını anlatarak, Muhammed (sav) anlamanın Peygamberlik silsilesini anlamak olduğu, dolayısıyla Allah (c.c) anlamak olduğu şeklinde sohbetine devam etti.
Leibzig Camisi`nin gençlerinden oluşan Umut İlahi Grubu`nun seslendirmiş oldukları Türkçe, Kürtçe ve Almanca ilahiler programa renk kattı.
 
Yeni Müslüman olan Laura Kuelm`in okumuş olduğu Almanca Veda Hutbesi programa davet edilen Almanlar tarafından büyük bir ilgi ile dinlenildi.
Programa Leibzig emniyet müdürünü temsilen katılan komiser de kısa bir konuşma yaptı. Adı öğrenilemeyen komiser şöyle konuştu: "Bu tür Kültürel etkinlikler bizleri çok mutlu ediyor ve devamının olmasını isteriz. Takva camisinin herhangi bir probleminde emniyet müdürlüğü olarak sizlere yardım etmekten kıvanç duyarız."
 
Küçük Semanur`un Peygamberimiz ile ilgili okumuş olduğu Şiir esnasında salonda duygusal anlar yaşandı, ardından Umut ilahi grubu Kürtçe mevlid okudu.
 
Leibzig Takva Camii öğrencilerinin hazırlamış oldukları Almanca Habeşistan`a hicret tiyatrosu beğeniyle izlendi.
 
Programa misafir olarak katılan Cafer`i Sadık Camii imamı Hüccet`ül İslam Kerim Uçar, günün anlamına dair bir konuşma yaptı. Uçar konuşmasında, "Lisanlar acizdir Hz. Muhammed`i (sav) anlatmaktan kalemler acizdir onun faziletini, kerametini yazmaktan belki bizler o okyanusta damlacıklar kendimizden değil belki büyük Alimlerin, büyük fakihlerin, büyük yazarların o güzel sözlerinden bir kaç kelime anlatmak için buraya geldik. Hz Muhammed`i (s.a.s) tanımak için buraya geldik. Hz. Muhammed`i tanımanın en güzel yolu ailesine müracaat etmektir`` dedi.
 
Program Leibzig Takva Camii Kız ilahi Grubu`nun okumuş olduğu ilahiler ile devam etti.
 
İlahilerin ardından, Leipzig Camii Gençlerinin oluşturduğu tiyatro ekibinin hazırladığı Cahiliye Dönemi ile ilgili Tiyatroyu izleyen Peygamber Sevdalıları gözyaşlarını tutamadı.
 
Leibzig Takva Camii Küçük Kız ilahi Grubu`nun okuduğu ilahiler ile Salonda neşeli anlar yaşandı.
 
Programda Rezane ve Emine`nin okuduğu Almanca şiirleri Salondaki davetli Almanlar dikkat ile dinledi.
 
Leibzig Takva Camii imamı Muhammed Hoca da misafirlere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Muhammed hoca şöyle konuştu: "Özellikle programı düzenleyen genç kardeşlerime minnetlerimi arz ederim, rabbim kendilerinden razı olsun. Hakikaten gizli kahramanlardır, epey bir zahmete rağmen bu programı düzenlemişlerdir ve sizlerde epey zahmetlere rağmen buraya gelmişsiniz. Rabbin hepinizin ecrini ve mükafatını arttırsın."
 
Ardından Umut ilahi grubu Arapça ilahiler seslendirdi, okunan ilahiler büyük beğeni ile dinlenildi.
 
Program okunan Kapanış Duası ve yemek ikramı ile sona erdi. (Sadık Tufan, Recep Abay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir