• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Nusaybin Müftülüğü`nden Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinden Nusaybin Müftülüğü Kutlu Doğum gecesi düzenledi. Geceye Nusaybinliler büyük ilgi gösterdi. Şehr-i Med düğün salonunda organize edilen program, Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürsüye davet edilen Nusaybin Müftüsü İsmail Çiçek ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun`un salondakileri Kürtçe, Türkçe ve Arapça selamladıktan sonra kardeşlik vurgusu yapan birer konuşma yaptılar.
 
Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Dini yüksek ihtisas merkezleri daire başkanı Dr. Ulvi Ata "Kardeşik ahlakı ve kardeşlik hukuku` konulu konferans verdi.
 
Kutlu doğum ayıyla beraber Müslümanların tüm dertlerinden kurtulduğunu kaydeden Ata; "Bahar aylarındayız. Adeta biz insan olarak bizler de Peyamberimizin her doğumuyla beraber içerisinen bulunduğumuz ortamdan, sıkıntılardan arınıyoruz. Adeta biz de bismillah deyip hayata yeniden merhaba ediyoruz" dedi.
 
Ata`nın konuşmasından sonra sahne alan Müftülük İlahi grubu, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirdi.
 
Program, Kutlu Doğum haftası nedeniyle yapılan bilgi yarışmasında dereyece girenlere dizüstü bilgisayar, bisiklet ve Cumhuriyet altınından oluşan çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.(Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir