• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Palu Müftülüğü Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Palu İlçe Müftülüğü METEM Kapalı Spor Salonunda 14.00`de Kutlu Doğum Programı düzenledi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Diyarbakır Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayimin Kuran tilavetinin ardından İlçe Müftüsü açılış konuşması yaptı. Süleyman Yavuz yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığının 25 yıldır Kutladığı bu programların Allaha hamd olsun ki bayram havasında geçiyor. Artık meydanlara bile sığmıyor. Sevindirici bir durum. Sevmek imanımızın gereğidir. Annemizden, babamızdan eş ve çocuklarımızdan daha fazla sevmeliyiz. Geldiğinizden dolayı Allah razı olsun.
 
İlçe Kaymakamlığına vekâleten bakan Kovancılar Kaymakamı Selçuk Arslan Yaptığı konuşmada,1441.yılını kutladığımız bu programda diyeceğim yeryüzü onun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Zevklerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir, ama peygamber sevgisi bizleri bir anda toplayabiliyor. Ortak değerimiz peygamberdir. Şuanda herkes onun sevgisine koşuyor, top peşinde koşanlar bile statlarda açtıkları pankartlarda ``biz seni görmeden sevdik Ey Allahın Resulü``diyorlar. Allah birbirimize olan sevgimizi eksik etmesin.1.5 milyar Müslüman tekbiriz``dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının Kardeşlik Üzerine hazırladığı sine vizyon gösteriminin ardından Konuşmacı olarak Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. M.Halil Çiçek konuşma yaptı. Çiçek yaptığı konuşmaya Sizleri Şeyh Said Hazretlerinin anısına karşılıyorum, Palu bizim için çok anlamlı ve de özelliklidir. Çiçek konuşmasın şöyle devam etti:
 
Ölümümüz Allah Ve Din İçin Olmalıdır
Üç Cümleyle başlamak istiyorum.Birincisi Seyidine Ali der ki:Aciz,güçsüz kimdir?.Basiretsiz kimdir?kardeşi olmayandır,Daha aciz ve güçsüz ise kardeşinden vazgeçendir.İkincisi Şeyh Said (ra)idama götürülürken ``idam sehpasında asılmaya asla aldırış etmem,benim ölümüm Allah ve din için olduktan sonra``Üçüncüsü Prof.Dr.Ali Fuat Başgil şöyle der,bunu birkaç yerde de söyledim,zihin dünyamız kirlenmiş haldedir. Başgil``Bana göre din İçtimai ve sosyal hayatın temizliğinde en kuvvetli teminattır. Din insanları her türlü manevi kirden arındırmaktadır. Bana göre din Müslüman`ı sevmek ve onu savunmaktır. Din insanı insan olduğu için sevmiş ve savunmuştur. İslamiyet din kisvesine bürünmüş insanlıktır``der.
 
İttihat Ve Terakki Zihniyeti Devam Ediyor
İttihat ve Terakki zihniyetinin İslam dünyasında etkili olduğu ırkçı günlerden bu güne İslam ümmeti çok büyük badireler sıkıntılar atlattı. Tatarların yağma ve katliamları, Endülüs Medeniyetinin yok edilmesi, Haçlı Seferleri, darbeler ve 28 Şubatlar. Çocukları bile ihtiyarlatan musibetler yaşadık. Batının bize verebileceği hiçbir şey yoktur. İnsan hakları havarisi kesilen ABD NİN Irak`a ve başka yerlere götürdüğü Demokrasi ve İnsan Haklarının işgal, işkence, tecavüz olduğunu öğrendik. Ebu Gureyb cezaevinde mazlum ve Mustazaf Müslümanlara her türlü işkenceyi yapan ve bunu kayda alırken eğlenen ve medyaya servis eden Albay eğitimsiz birimiydi? Hayır, Eğitimliydi hem de modern dünyada eğitim yeri gösterilen ABD askeri eğitim kurumlarında. Ya Bosna Avrupa`nın göbeğinde her türlü vahşeti yaşadı. Alman Parlamenter diyor ki eğer Bosna`da yaşananlar Hıristiyanlar yapılmış osaydı hemen durdururduk. Onların insanlık anlayışı budur.
 
Dinsiz Bir Nesil Yetişiyor
Yeni yetişen nesil, gençlik dinsiz yetişiyor. Dinsizden kastım dine saldıran değil. Din nedir ne değil diri bilmeyen bir nesil. Bunların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bitliste bir resteoranta servis yapan gençle konuşmamdan sonra ona dinin ne olduğunu sordum, bana biz öyle şeyler bilmeyiz dedi. Yazık Din ve böyle şeyler. Van da Öğrencilerin, liselerin durumu nasıl diye sorduğumuzda öğretmenlerin söyledikleri tüylerimizi diken diken etti. Din nedir bilmeyen, artistleri kendisine örnek alan artist olmak isteyen bir gençlik. Elazığ`da beklide Palu`da uyuşturucu kullanma yaşının ortaokul seviyelerine düştüğü zinanın küçük yaşlara indiği bir nesil. Bunların sebebi bizim dinle olan bağımızın kopmuş olmasıdır.
 
Dinin Beş Hedefi Vardır
Dini korumak, Nesli Korumak, Irzı Korumak, Malı Ve Aklı Korumak. Her şeyden önce kalbimizi dinimize tekrar ısıtmak lazım dinimizi iyi öğrenmeli ve peygamberimizi iyi tanıyıp ailemize çocuklarımız yetişecek nesillerimize anlatmamı onun sünnetini yaşayıp ve yaşatmamız lazım. Bunu yaparsak hem kendimizin hem de insanlığın birçok sorunlarının hallonulduğunu göreceğiz``dedi.
 
Program Keban Müftüsü Türkiye birincisi Dünya dörtüncüsü Ahmet Şamil Ok, Harran Müftüsü Türkiye birincisi Dünya üçüncüsü Sabahattin Turan ve Dargeçit Müftüsü Türkiye birincisi Yakup Yükselin okudukları Kuran ziyafetiyle sona erdi. (Ebu Bekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir