• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Midyat Anadolu İHL`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -Program Abdurrakip İnan`ın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Arapça öğretmeni Necdet Akay bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu`nu kutlamak için toplanmadıklarını ifade eden Akay, Hz. Muhammed (sav)`in hayatını yaşamak, yaşatmak ve hayatımıza geçirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Akay, "Onun için bize getirmiş olduğu dine sahip çıkmalıyız. Bir günde salavat getirerek onu yâd etmiş olamayız. Ancak Muhammed (sav)`in bize çizmiş olduğu yoldan çıkmadan ve her şeyimizi feda ederek yâd etmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Program Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)`e atfen okunan şiirlerle devam ederken "Modern Çağın Naneleri" isimli tiyatro okul öğrenciler tarafından sahnelendi. Daha sonra İmam Hatip İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattılar.

Etkinlik İmam Hatip öğrencileri tarafından "Asr-ı Saadet İnsanı" ve "Ben Seni Görmeden Sevdim Medine`nin Gülü" adlı şiirlerin seslendirilmesinin ardından "Her koyun kendi bacağıyla asılır" adlı tiyatro oyunu ve yine imam hatip öğrenci ilahi gurubunu okuduğu ilahilerle program sona erdi. (M. Sait Başaran-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir