• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Beşiri`de Kutlu Doğum Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kutlu doğum haftası münasebetiyle Beşiri İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum programı, halkın ve mülki amirlerin katılımıyla gerçekleşti. Program öncesi gelen katılımcılara Kur`an-ı Kerim ve Meali, İslam ilmihali ve çocuklar için de "Dinimi Öğreniyorum" kitapları hediye edildi.
 
Kaymakam Üzeyir Yılmaz ve Belediye Başkanı Sait Karabulut`un da katıldığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Mehmet Aydoğdu hocanın Kur`an`ı Kerim tilavetinin ardından Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar`ın mesajı okundu. Çağlar mesajında, "Başka bir program yüzünden aranızda olamamamın üzüntüsü içerisindeyim. Hepinizin Kutlu Doğum haftasını kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ederim" dedi.
 
Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral, "Peygamberimizi kısa sürede anmak ve anlamak mümkün değildir. Bütün Müslümanlar için Peygamberimizin hayatında nice örnekler vardır" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra yapılan sinevizyon gösteriminde ayet ve hadislerle kardeşlik vurgusu yapıldı. İlçe Müftülük ilahi korosunun okuduğu ilahiler programa renk kattı. Daha sonra söz alan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Bilen, `Allah bizi bir erkek ve dişiden yarattı (Hucurat 13)` ayetini hatırlatarak konuşmasına başladı. Bilen Hoca, Resulullah`ın hayatını iyi bilmek ve O`nu yaşamak gerektiğini belirterek, "Allah`ın yeri ve göğü yaratması Allah`ın varlığının delili olduğu gibi sizlerin de dilleri ve ırklarının farklı olması Allah`ın varlığının delilidir" ifadelerini kullandı.
 
Ali İmran 103. ayeti hatırlatan Bilen, "Kalp kardeşliğinin yapamadığını İslam kardeşliği yapmıştır" dedi. (Kenan Önder - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir