• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Kurban Bayramı İslam ümmetinin vahdetine ve uyanışına vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantep'teki siyasi parti, STK ve kurum yetkilileri, bayramın İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, kesilecek kurbanların da Allah katında kabul olmasını temenni ettiler.

Kurban Bayramının Yusufilere hayırlı kapılar açmasına, İslam coğrafyalarındaki acıların son bulmasına vesile olmasını temenni eden HÜDA Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

"Kurban kardeşliktir ve paylaşmaktır"

İslam coğrafyalarındaki Müslümanların bayrama yine kan, acı ve gözyaşı içerisinde girdiklerini ifade eden Erat, "Bizi bir Kurban Bayramı'na daha ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Kurban kardeşliktir ve paylaşmaktır. Özellikle günümüzde İslam coğrafyasının hali bizi gerçekten ciddi bir şekilde üzüyor. Şu anda emperyalistler İslam âlemini karış karış ifsat ve işgal etmişler. Birçok Müslüman kurban ediliyor. Müslümanların namusu ayaklar altına alınıyor. Müslümanların şehirleri harabelere dönmüş ve bunlar bizi ciddi anlamda üzüyor." dedi.

"Rabbimizden Yusufi kardeşlerimize hayırlı bir kapı açmasını diliyorum"

FETÖ yargısı ve 28 Şubat mağdurlarının bu bayramı yine ailelerinden ayrı cezaevlerinde geçirdiklerine dikkat çeken Erat, "Bununla beraber ülkemizde FETÖ mağduru cezaevinde yatan Yusufi kardeşlerimiz var. İslami şahsiyetlerinden, düşüncelerinden dolayı cezaevinde yatan Müslümanlar var. Yine bunların çocukları ve aileleri bunlardan kopuk bir şekilde onlarsız bir bayram daha geçirecekler. Bu gerçekten bizleri üzüyor. Bir buruk bayram daha geçireceğiz ve Rabbimizden niyazımız bu Yusufi kardeşlerimizin cezaevinden çıkmaları ve onlara hayırlı bir kapı açmasını diliyorum. İnşallah bu Kurban Bayramı buna vesile olur. Bununla beraber bütün İslam aleminde inşallah bu son Kurban Bayramı olur ki; bir daha Müslüman kanı dökülmesin, Müslümanların şehirleri harap olmasın, namusları kirletilmesin ve artık Müslümanlar mülteci olarak Avrupa yollarında hayatlarını kaybetmesinler. İnşallah bu bayram bütün bunlara bir vesile olur, bu zulümler son bulur diye Rabbimden niyaz ediyoruz. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramı'nızı kutlar, hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Kurban Allah'a yaklaşmak demektir"

Allah'a yakınlaşmak anlamına gelen kurbanın; takva ihlas, paylaşmak ve kardeşlik olduğunu söyleyen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise "Bizi bir kere daha İslam'ın iki büyük bayramlarından biri olan Kurban Bayramı'na kavuşturduğundan dolayı Cenab-ı Allah'a sonsuz kere hamd ve şükürler ediyorum. Bütün gücü yeten, hali vakti müsait olan kardeşlerimizin kestikleri kurbanların Cenab-ı Hak tarafından kabul görmesini niyaz ediyorum. Kurbanlar Allah'a yaklaşmak demektir. Kuran-ı Kerim'in ifadesiyle de kurban; samimiyettir, takvadır, ihlastır. Hikmet yönüyle de paylaşımdır ve kardeşliktir. Müslümanların birbirini düşünmesi, sormasıdır. Sormasının ötesinde birbirine ulaşmasıdır. Ramazan Bayramımız oruç gibi bir ibadetin peşinden bize hediye edilen bir bayramdır. Kurban Bayramı'mız da hac gibi zor, zahmetli ve dünyanın birçok köşesinden gelerek Müslümanların Mekke'de ve Medine'de buluşarak ifa ettiği hac ibadetiyle gelen bir ibadettir. Yani bunlar tek başına değil birer ibadetin içerisinde şükür saadetinde, hamd ve takva saadetinde yapılan bayramlardır." şeklinde konuştu.

"Bayramlar sadece seküler ve gelişigüzel tatil günleri değildir"

Bayramların sadece seküler ve gelişigüzel tatil yapılacak günler olmadığının altını çizen Çelik, şunları söyledi:

"Her iki bayramımızın da vecibeleri, vazifeleri vardır. Biz Müslümanlar olarak Ramazan Bayramı'ndaki oruçtan sonra gelen yaptığımız sevinç gibi Kurban Bayramı'nda da hacdan sonra bir sevinç, şükür ve hamd sevincidir, gösterisidir. Bunun için Kurban Bayramı'nda kurbanımızı kesmeliyiz ve onları ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize bir bayram hediyesi olarak ulaştırmalıyız. Sıla-i rahimlerimizi yapmalıyız. Diğer bayramlık görevlerimiz vardır. Geçmişlerimizi de unutmamalıyız. Onları Fatihalarla, hayırlarla ve sadakalarla yad etmeliyiz. Küçüklerimizi sevindirmeyi unutmamalıyız. Bayram kendimizle bütünleşme günleridir. Ailemizle, mahallemizle, komşumuzla ve bütün din kardeşlerimizle bütünleşme ve manen buluşma günlerimizdir. Bu duygularla herkesin bayramını kutluyorum."

"Kurbanlarımızı Rabbimize yaklaştıracak vesilelere dönüştürelim"

"Kurban ibadettir, Rabbimize yakınlaşmanın adıdır." diyen İlahiyatçı Mürşit Cevahir de, "Kurban bizim dinimizde imtihan çeşitlerinden biridir. Hazreti Adem'in (Aleyhisselam) iki oğlu gibi Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in (Aleyhisselam) Allah'a teslim olduğu gibi kurban ibadeti yüce Rabbimize teslimiyetin bir ifadesidir. Bizler de kurbanlarımızı keserek Hazreti Adem, Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in de (Aleyhisselam) çocukları gibi kurbanlarımızı inşallah Rabbimize yaklaştıracak sebeplere ve vesilelere dönüştürelim. Kurban Peygamber Efendimizin de sünnetidir. Yine kurban kardeşliktir, kaynaşmadır, barışmaktır, Rabbimize yaklaşmaktır. Kurban ibadetimizi, özellikle mükellef olan kardeşlerimiz, ihmal etmeyelim. Kurbanımızın hem Gaziantep'imize hem ülkemize hem İslam alemine hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini, akan kan ve gözyaşının durmasına vesile olmasını, İslam aleminin de birlik ve beraberlik içerisinde yürümesine vesile olmasını temenni ediyorum hepinizin bayramını kutluyorum; Rabbim yar ve yardımcınız olsun." diye konuştu.

"Kurban Bayramı İslam ümmetinin birleşmesine ve uyanışına vesile olsun"

Umut Kervanı olarak hayırseverlerin yardımlarını fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını ve bundan dolayı sevinçli olduklarını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan da "Rabbimize hamdolsun ki bir yıl aradan sonra tekrardan bizi Kurban Bayramı'na kavuşturdu. Kurban Bayramı'nın özellikle bir birliktelik, beraberlik olduğunu, küskünlerin barıştırıldığını, kurbanların kesilip özellikle de ihtiyaç sahibi fakir ve muhtaç ailelere kurban etlerinden ulaştırılması olarak bir yıl boyunca evlerinde et görmeyen ailelerin evlerine etin girmesi, Umut Kervanı olarak biz de inşallah bu Kurban Bayramı'nı böyle bir çalışma ile hayırseverlerin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına bir çalışma yürütüyoruz. Dolayısıyla kurban birliktir, beraberliktir, dirliktir, kardeşliktir, sevgidir ve muhabbettir yardımlaşmadır, dayanışmadır. Rabbimiz bu Kurban Bayramı'nın İslam ümmetinin birleşmesine, bir araya gelmesine ve uyanışına vesile kılar." diye belirtti.

"Kurban bizi Allah'a yaklaştıran bir ibadettir"

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ekrem Kaplan da mübarek Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olması temennisinde bulundu.

Kaplan, "Bütün İslam ümmetinin, şehrimizin, ülkemizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum ve bu Kurban Bayramı'nın kardeşliğimize, vahdetimize, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 'De ki; Şüphesiz benim namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir' derken alimlerin bir çoğu 'İbadetlerim' cümlesini kurban ibadeti olduğunu söylüyor. Gerçekten kurban bizi Allah'a yaklaştıran bir ibadettir. Teslimiyetin zirvesidir, kurbiyettir. Kurban insanlar arasında kardeşliğin mefhumunu geliştirir. Birlik ve beraberlik mefhumunu geliştirir. Beraberinde de yardımlaşmayı getirir. Bu vesileyle başta Gaziantep halkı olmak üzere ülkemizin, coğrafyamızın ve bütün İslam ümmetinin de Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabbimden acıların son bulacağı, Müslüman kanının dökülmeyeceği ve Müslümanların yeniden güç ve iktidar sahibi olacağı bir döneme başlangıç olmasını diliyorum." dedi.

"Bayramİslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olsun"

İslam coğrafyasının şu an bir zulümle karşı karşıya olduğunu ifade eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök de şunları dile getirdi:

"Bir Kurban Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz demek istiyorum, fakat maalesef İslam coğrafyası yine kan, zulüm, gözyaşı içerisinde ve yine böyle bir bayram geçiriyoruz. Ben Kurban Bayramı'nın ülkemize, ümmete ve bütün insanlığa; huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Rabbim bizleri ülkemizde küresel baronların operasyon yapamadıkları dönemlere kavuştursun ve Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve dünyanın birçok İslam beldesinde kan, zulüm ve gözyaşının sona erdiğini inşallah Rabbim bizlere göstersin. Kurban Bayramı'nın kutlu, mutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Bayramlar bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği günlerdir. Yani şu an birlik, beraberlik ve kardeşliğe en fazla ihtiyacımız olan dönemleri yaşıyoruz. Dünyayı yöneten emperyalist güçler en başta Müslümanları ezerek saltanatlarını devam ettiriyorlar, bunu görüyoruz. Ben Kurban Bayramı'nın bütün ümmetin acil ihtiyacı olan birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesis edilmesine vesile olmasını yüce Allah'tan, niyaz ediyorum ve herkesin bayramını kutluyorum."

"Kurban ile Müslümanlar Allah'a yaklaşmaktadır"

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral da "Ben Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine, Gaziantep halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabbim İslam coğrafyasında yaşanan kan ve gözyaşının bir an önce dinmesini ve Müslüman halkların, Müslüman coğrafyanın bayramı bayram gibi yaşamasını niyaz ediyorum. Kurban olsun ve diğer dini günlerimiz, bayramlar olsun Müslümanları birbirine yaklaştıran vesilelerdir. Bu anlamda da Kurban Bayramı aynı şekilde hem tüm Müslümanları birbirine yaklaştırmaktadır hem de kurbanla Müslüman Allah'a yaklaşmaktadır. Yani Kurban Bayramı ve kurbanlar Müslümanların birbirlerine yaklaşmalarına vesile oluyor; aynı zamanda Müslümanların Rablerine olan yakınlığını dile getirmektedir." ifadelerini kullandı.

"Bayramlar sevinç günleridir"

Bayramların birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirildiği özel günler olduğuna işaret eden ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Dr. Yemliha Aksoy, şöyle konuştu:

 "Bu Kurban Bayramı'nın ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlar getireceğine inanıyorum. Bayramlar sevinç günleridir. İnsanların birbirleriyle hasbihal ettikleri, kaynaştıkları, bir araya geldiği, ilişkilerini tazelediği, sıcak tutmaya çalıştığı önemli günlerdir. Sevinçler paylaşıldıkça çoğalmaktadır. Bizlerde bu mutlu ve kutlu günlerin ülkemizin ve milletimizin insanlarının bir arada yaşama sevincini artırmakta olduğunu görüyoruz, düşünüyoruz ve yine de öyle olmasını diliyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanmakta olan büyük oyunları, üst akılların oyunlarının bu günler hatırına Rabbimiz bir an önce bu oyunlarının başlarına geçirmesini, onların tuzaklarını yine kendi başlarına geçirmesini, ülkemizin ve İslam âleminin bu büyük fırtınadan ve komplodan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. Milletimizin ve ülkemizin bayramını kutlayarak Allah'a emanet olmalarını diliyorum."

"Kurban; paylaşmaktır, adanmaktır, teslimiyettir"

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz da "Kurban Bayramı'nın biz ümmetin birliğine, beraberliğine, hayırseverliğimize katkı sağlamasını, ümmetin birlik dayanışma ve uhuvvet bilincinin yeniden istenilen düzeye gelmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Kurban paylaşmaktır, adanmaktır, teslimiyettir. İşte tam şu sıralar bize lazım olan bu hasanetlerin yeniden uyanmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile ümmet-i Muhammed'in Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum, hayırlara kurtuluşa ve saadete vesile olmasını diliyorum." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir