• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Diyanet Bir-Sen: Tercan Müftülüğündeki acı olay tüm yönleriyle araştırılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet Bir-Sen Bölge Başkanı ve Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, Tercan İle Müftülüğünde meydana gelen bir vaiz ve 3 imamın ölümüyle sonuçlanan saldırının tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirtti. Bozkuş, bir daha benzer acı olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Tercan Müftülüğündeki saldırının diyanet camiasını derinden üzdüğünü belirten Bozkuş, "Erzincan ili Tercan İlçe Müftülüğünde hizmetli olarak çalışan bir personel, kendisine ait ruhsatlı tabancayla müftü vekili vaizi, üç imamı ve kendisini de intihar suretiyle öldürmekle 5 kişinin hayatına kıymıştır. Camiamızı derinden üzen bu elim hadisede vefat eden meslektaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemiller diliyoruz. Bu elim hadisenin diyanet camiasında yaşanmasının acısı bizleri derinden üzmüştür." dedi.

"Olayın üzeri kapatılmamalı"

Diyanet camiasında yaşanan trajedik olayın "görevli cinnet geçirdi",  "psikolojik sorunları vardı" diyerek üzerinin kapatılmaması gerektiğini belirten Bozkuş, "Sorun psikolojikse psikolojisi bozuk personelin tespiti de ayrı bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bir personeli vahşete sürükleyen bu hadisenin irdelenmesi yeni vahşetlerin önlenmesi açısından önemlidir. Hele bu vahşeti işleyen personelin adam öldürmenin, intihar etmenin cezasını iyi bilen bir din görevlisi olması olayın araştırılmasını daha da önemli hale getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Olayın esas sebebinin yargının görevi olduğunu vurgulayan Bozkuş, son olarak şunları söyledi: "Bu olay vesilesiyle bir personelin dört kişinin ve kendisinin katili olabilecek derecede psikolojik sorunlu yapan ortamlarım da etkili olduğunu unutmamak gerekir. Bir daha bu olayların yaşanmaması için naçizane tavsiye olarak; kurum amirleriyle personel arasındaki ilişkinin gözden geçirilmesi, kurum sorunlarının ve sorunlu personellerin anket yoluyla tespit edilerek çözüm üretilmesi için Diyanet'in adım atması gerekir. Vefat eden meslektaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir