• DOLAR 32.226
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2449.521
  • ...
İsrail İzin Vermeyince Polis Müdahale Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Filistin`e Hoşgeldiniz`` kampanyası kapsamında Avrupa`nın çeşitli ülkelerinden Filistin`e gitmek üzere İstanbul`da toplanan 50 aktivist, İsrail`in ülkeye giriş izni vermemesi üzerine Tel Aviv`e uçamadı.

Atatürk Havalimanı`nda bilet işlemlerini yaptırmak üzere THY`nin Tel Aviv kontuvarına gelen, kadın ve çocukların da yer aldığı aktivist grup, İsrail`e uçamayacaklarını öğrendi.

Bunun üzerine kontuvar önünde eylem yapan ve yere oturan grup üyeleri, Filistin ile dayanışma şarkılar söyleyerek, İsrail`i ellerinde taşıdıkları pankartlar ve slogan atarak protesto etti.

Polis müdahale etti
THY uçağıyla Tel Aviv`e gitmek üzere Atatürk Havalimanı`na gelen ancak İsrail`in ülkeye giriş izni vermemesi üzerine Tel Aviv`e uçamayan aktivistler, pasaport kontrol noktasından zorla geçmek istedi.

Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ve özel güvenlik ekiplerinin müdahale ettiği grup, Atatürk Havalimanı`ndan zorla dışarı çıkartıldı.

İsrail polisi sözcüsü Micky Rosenfeld, yüzlerce polisin Tel Aviv`deki Ben Gurion havaalanına konuşlandırıldığını belirtti.

Sözcü, yüzlerce aktivistin geleceğinin tahmin edildiğini, ancak şu ana kadar gözaltına alınan olmadığını söyledi.

İsrail, Filistinlilere destek amacıyla İsrail`e gelenleri sınır dışı edeceğini açıklamıştı.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir