• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Başbakan:``Yargılamalar, Türkiye`nin İstikbali İçin``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ`da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin on yıllar boyunca vesayet altında kaldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Bu sorgulamalar AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye`nin geleceği için, CHP`nin, MHP`nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor. Şimdi biz bütün darbelerle ilgili Meclis`te araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili başkanlığa teklifimizi verdik. Biz bu konularda kararlıyız. Türkiye`de bir daha bunların yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye`nin istikbali bir daha karartılmasın diye bu yargılamalar yapılıyor`` dedi.

12 Eylül 1980`de, bu kez yine demokrasinin askıya alındığını ve yine millet iradesinin tankların altında çiğnendiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

``Bazıları bu ülkede, TBMM`nin iradesini tanımadı. Parlamentoda, `Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` yazıyor. Altında Gazinin imzası var tanımadılar. Ne dediler? `Egemenlik bizimdir` dediler ve tankları yürüttüler.``

Başbakan Erdoğan, "CHP`den 28 Şubat davasına müdahil olmasını beklerdik." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir