• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Almanya Kaufbeuren`de Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Almanya`nın Bavyera Eyaleti`nde yer alan Kaufbeuren kasabasında, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Derneğine bağlı, Schangau, Weilheim, Füssen, Marktoberdorf, Türkheim ve Kaufbeuren`deki 6 derneğin birlikteliğiyle Kutlu Doğum Programı gerçekleştirildi.
 
Kaufbeuren DİTİB Camisinin ev sahipliğinde, belediyeye ait 420 kişilik kapasiteli bir salonda 2 saat süren ve ara verilmeden gerçekleşen programa, ilginin hiç azalmadığı gözlemlendi.
 
Sunuculuğunu Kaufbeuren Cami imamı Akif Yıldız`ın yaptığı programda, Marktoberdorf Cami imamı İsmail Şenkul Tevbe ve Ahzap surelerinden ayetler okudu. Şenkul Kur`an okurken, sahne arkasına yansıtılan Kur`an-ı Kerim`in Türkçe ve Almanca manalarının hem davetliler hem de salondaki alman görevliler tarafından takip edilmesi dikkatlerden kaçmadı.
 
Kur`an tilavetinden sonra programa ev sahipliği yapan Kaufbeuren DİTİB başkanı Osman Öztürk`ün yaptığı kısa açılış konuşmasına müteakip, fon müziği eşliğinden hazırlanan sinevizyon gösterisiyle Peygamberimizin (a.s) hayatı kronolojik sıra ile aktarıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından 6 farklı cami öğrencisinin bir araya gelerek oluşturduğu koro, ilahiler seslendirdi. Program boyunca 3 ayrı zaman diliminde sahne alan korunun seslendirdiği ilahiler, salondakilerin büyük beğenisini kazandı.
 
Programa damgasını vuran koronun seslendirdiği ilahiler sonrası Rabia Karahan isimli öğrenci "40 Yaşındasın" şiirini okuması için sahneye davet edildi. Şiirin okunmasıyla salondaki birçok katılımcının duygulandığı, bazılarının da ağladığı görüldü.
 
Program, Schangau Cami imamı Mustafa Önder`in, gayri Müslimlerin Hz. Peygamber hakkında sarf ettiği sözlerini hatırlatması sonrası, Türkheim Cami imamı Zeki Özkaya`nın "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku" sohbetiyle devam etti.
 
Konuşmasına konuyla alakasız bir hikaye anlatarak başlayan Özkaya, "Neden bunu anlattım; çocuklar Hz. Peygamberi (a.s) o kadar güzel andılar ki, maharetlerini öyle güzel sergilediler ki, söyleyecek söz kalmadı. Beklerken şunu düşündüm: `Acaba insanın kalbi temiz olunca Hz. Peygambere (a.s) ait manalar daha mı berraklaşıyor?` Ne dersiniz? Aynı sözleri bir büyük sarf edince bizi pek etkilemiyor, ancak bir çocuk, `Ya Resulullah, Ya Nebi Allah` diyenci tüylerimiz diken diken oluyor" şeklindeki sözleriyle salondakileri tefekküre yöneltti.
 
Sözlerine Hz. Peygamberin (a.s) ümmeti olmakla gurur duyulması gerektiğine vurgu yaparak devam eden Özkaya, Hz. Muhammed`in (a.s) yaşadığı devirdeki cehaleti, azgınlığı, sapkınlığı ve zulmü bitirerek, kardeşler topluluğu oluşturduğuna dikkat çekti.
 
Efendimizin (a.s) Medine`ye hicret eden Muhacirlerle, ev sahibi Ensarlar arasında inşa ettiği kardeşliğin ulvi boyutlarını örneklerle anlatan Özkaya, bugün maalesef böyle bir kardeşliğin söz konusu olmadığını, Hz. Muhammed`e (a.s) inandığını söylediği halde ebeveynlerinden her hangi birinden kalan mirası kız kardeşine vermemek için çaba sarf eden insanların olduğunu dile getirdi.
 
Özkaya`nın konuşmasından sonra program, Zeynep Tosun isimli öğrencinin okuduğu "Hoş geldin" şiiri, Weilheim cami imamı Şehmus Uslu`nun etkileyici sesiyle aktardığı "Veda Hutbesi", 6 cami imamından oluşan ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 
Weilheim Dernek Başkanı Atilla Güven`in yaptığı teşekkür konuşmasına müteakip, öğrencilere verilen hediyelerin ardından Füssen cami imamı Ahmet İzbudak`ın yaptığı dua ile program son buldu.
 
Program sonrası davetliler memnuniyetlerini dile getirirken, önümüzdeki yıllarda daha büyük programların yapılması temennisinde bulundular. (Basri Özmen - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir