• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Aliağa`da Peygamber Sevdası Salona Sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl ilk defa İzmir`in Aliağa ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen program, saat:20.30`da Hafız Bilal`in okuduğu Kur`an-ı kerim tilavetiyle başladı. Yunus Şani`nin okuduğu esmau-l hüsna ve Selami Güneş`in söylediği ezgiler katılımcıları coşturdu.
 
"Her Devirde Hz. Muhammed (sav) Aşıkları Var Olmuştur"
Ardından programa konuşmacı olarak davet edilen eğitimci M. Şefik Temel bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed`in (sav) her dönemde aşıklarının var olduğunu belirten Temel, "Bizler aşk ehliyiz, sevda ehliyiz. Bizler Hz. Muhammed`e (sav) aşık, O`na (sav) sevdalı insanlarız. Akıl ehli olanlar varsın tedbirler peşinde koşsunlar. Akıl ehli olanlar varsın kendi varlıklarını, mal varlıklarını ve can varlıklarını muhafaza peşinde koşsun; biz aşk ehli olanlar ise kendi Maşukumuz (sav) uğrunda feda olmaya, O`nun (sav) uğrunda can vermeye, O`nun (sav) yolunda gitmeye çalışacağız Allah`ın izni ve yardımıyla" dedi.
 
"Maşukumuzu (sav) Çok İyi Tanımamız Gerekiyor"
Temel, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü," Ve bu Nisan ayında rahmet yağmurları gibi şu sevdamız sağanak sağanak memleketin dört bir köşesine yağmaktadır. Allah`ın izniyle bu sevda şu çorak toprakları münbit bir hale getirmektedir. Bu sevdaya ilk düşenler biz değiliz, son düşenler de biz olmayacağız. Hz. Muhammed (sav) öyle bir peygamber ve öyle bir nebi ki; kendisi gelmeden önce aşıkları vardı. O (sav) geldikten sonra O`na aşık olanlar oldu ve vefat ettikten sonra işte sizler O` nun (sav) aşıklarısınız. Ama her şeyden önemlisi madem ki O`na aşık ve sevdalıyız; öyleyse Maşukumuzu (sav) tanımamız gerekiyor. Bu konuda çaba ve gayret içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber Efendimiz`in İslam`a davet ettiği insanlardan hakaret, işkence ve eziyet gördüğünü ve buna rağmen kavminin helak olmaması için beddua etmediğini vurgulayan Temel; O`nun rahmet ve merhamet peygamberi olduğunu, mazlum ve yetimler başta olmak üzere herkese kucak açtığını dile getirdi.
 
Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Grubu`nun söylediği ilahiler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Peygamber aşıklarının yoğun ilgi gösterdiği program Muhammed Akgül Hocan`ın okuduğu dua ile sona erdi. (İlyas Yıldız-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir