• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Balane Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der, Gercüş`ün Yüceköy (Balané) köyünde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Etkinlik yerinin köy olması ve etkinlik sırasında Batman`da bir çok merkezde KDSS yapılmasına rağmen program coşkulu geçti.
 
Yüceköyde düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran tilavetinden sonra Batman Köy-Der gönüllüsü Masum Günaydın açılış konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. Günaydın konuşmasında kutlu doğum etkinliği için bir araya gelmenin önemine değindi. Günaydın, Peygamber (s.a.v)`in "Ahir zamanda gelecek kardeşlerimi görmek isterdim" Hadisi Şerifine atıfta bulunarak, "işte o kardeşlerin bugün Balané köyünde evlerini, işlerini bırakıp sana olan sevgilerini tekbir ve salavatlarla dile getiriyorlar" şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmasından sonra etkinlik, mevlithanlar Abdullah Üner ve M. Selami Altun`un okuduğu mevlid`i şerif ile devam etti. Etkinlikte, ilahi sanatçıları Beheşti, Orhan ve Muhammet Şah`ın okuduğu ilahiler katılımcıları coştururken okunan ilahiler esnasında katılımcıların ve çocukları halay çekmeleri dikkat çekti. Etkinlikte kız çocukların ilahi okumaları programa ayrıca bir renk kattı.
 
Okunan ilahilerden sonra Kürtçe olarak bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur: "Bugün her yerde Peygamber efendimizin kutlu doğumu kutlanıyor Rabbim bu kutlamaları bu mahrum kalmış ümmetin birliğine sebebiyet yapsın. Bu Allahın sünnetidir. Her ne zaman insanlar peygamberlerin izlerinden gitmişlerse Allah onları muvaffak etmiştir. İnşallah bizlerde bu Kutlu Doğumlarla kendimizi Peygamber efendimizin peşinden gidersek, onun sünnetini hayatımızda tatbik edersek Allah a.z. ülkelerin ve memleketlerin büyüklüğünü bizlere de verecek" ifadelerini kullandı. Daha sonra Teyfur hoca Resulallah(s.a.v) akrabalarını toplayıp onları islam`a davet etmesi ve Hz. Alin`in ona sahiplenmesi olayına atıfta bulundu. Hz. Ali`nin nasıl Peygamber efendimizi sahiplenip İslam dininin öncelerinden olduysa bizlerede bu fadl ve değeri nasip edeceğini ifade etti. Teyfur hoca "Eğer bizde Hz. Ali gibi peygamberin yolunu sürdürsek Allah bizi yeryüzünde aziz yapacaktır. Bunun için bizde Allahın Resulünün yolunu sürdürmeliyiz Allah bunu bize verecek bize bir iyilik ve fadıl`da bulunacak bizde kendimizi bu fadıl`a layık yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
 
Teyfur Hocanın konuşmasından sonra sanatçılar tekrar sahnede yerlerini alarak katılımcıların çoşkulu anlar yaşamasını sağladılar. Okunan duanın ardından sonra katılımcılara dağıtılan ikramlarla program son buldu.
(Yusuf Dursun-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir