• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Zeytinburnu`nda Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu`nda yapılan etkinlik, 600 kişilik salonda yoğun katılım nedeniyle öğrencilerin ayakta programı izlemeleri dikkat çekti.

  Sunuculuğunu A.Selam YAÇİN adlı öğrencinin yaptığı etkinlik;İHL`li gençlerden Enes ALTUNTAŞ`ın Kur`an tilaveti ile başladı.

  Etkinlikte; Peygamber Sevdalıları Platformu`nun, Türkiye`nin dört bir yanında düzenlediği Kutlu Doğum Etkinlikleri`nden bölümlerin işlendiği sinevizyon sunumu büyük beğeni topladı.

  Günün önem ve anlamanı içeren konuşmayı,siyer araştırmacısı Yusuf TUTAK Hoca yaptı.Yusuf Hoca``Resulullah (S.A.V)`i anmak çok önemlidir.Dahada önemlisi O`nu anlamak ve anlatmaktır.Resulullah (S.A.V) Cemeaatle olmayı ve cemaatla namaz kılmayı çok severdi...Efendimiz a.s. gençlere çok değer verirdi.Vefatı zamanında 19 yaşlarındaki genç Usame Bin Zeyd`i (ra.) orduya kumandan tayin etmiş.Kendisinin ağır hastalığına rağmen orduya durmayın yürüyün demişti.Evet gençler sizde yürüyor ve koşturuyormusunuz.? Yine ömrünün son demlerinde,üzerimde hakkı olan varsa gelsin alsın diyerek kul hakkının önemine dikkat çekiyordu.``dedi...Yusuf Hoca`nın konuşması katılımcıların duygulanmasına ve asr`ı saadeti hissetmelerine vesile oldu.

  Etkinliğe katılanlar;Grup Özlem Sanatçılarının ve Selami GÜNEŞ`in seslendirdiği ilahi,salavat ve tekbirlere çoşkuyla eşlik ettiler.

  Etkinlik;Okul öğrencilerinin oynadıkları Kutlu Doğum Etkinlikleri konulu, büyük beğeni toplayan tiyatro gösterimi ile son buldu.

Kaynak: Zeytinburnu-Der

Bu haberler de ilginizi çekebilir