• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Sığırcık`ta Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği çevre köylerden yoğun bir katılım ile yapıldı.
 
Program saat 13.30 da Adil Hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlik Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu`nun okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti. Sığırcık Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahiler programa renk kattı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Seyda Beşir Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı. Resulullah`ın dünyaya geldiği zaman Mekke`deki cahili yaşantıdan sözden Şimşek, Hz Peygamberin hayatından ve örnek yaşantısından verdiği örneklerle konuşmasını sonlandırdı.
 
Programda Türkçe bir konuşma yapan Mehmet Yavuz Hoca da kurtuluş reçetesi olarak Resulullah`ın hayatını göstererek şunları ifade etti: "Bakınız muhterem kardeşlerim ne yaptılar bize. Üstad Bediüzzaman`ın Kastamonulu olan talebesi Mehmet Feyzi Ağabey anlatıyor. Diyor ki `bundan 80 yıl önce Kastamonu`da genç kızlar işi olmadan dışarı çıkmazlardı. Eğer dışarı çıkmışlarsa muhakkak bir işleri vardır.
 
Dışarı çıktıkları zaman çarşaflarını giyinir tepeden tırnağa tesettüre bürünürlerdi. O şekilde çıkarlardı. Çünkü onlar bir erkeği fitneye düşürmenin Gadabullah`a nasıl dokunduğunu cehennemin azabını nasıl gerektirdiğini nasıl ürkütücü olduğunu çok iyi biliyorlardı.` Kastamonu`yu ne hale getirdiler, İstanbul`u ne hale getirdiler, Ankara`yı ne hale getirdiler, Diyarbakır`ı ne hale getirdiler, Urfa`yı ne hale getirdiler Allah aşkına bundan 20 yıl önce çarşılarda iki tane başörtüsüz insan bulamazdınız ama şimdi çarşılar doludur.
 
Ama bizim tekrar Hz Fatıma gibi olmamız gerektiğini. Hz Resululah gibi olmamız gerektiğini anlatmak için bu etkinlikler düzenleniyor. Yoksa gaye bir iki mevlit okumak değildir. Elbette bunlar çok önemli . Karanlığın askerleri bugün küçük kızlarımızı bale adı altında tango adı altında çırılçıplak soyuyorlar. Peygamber sevdalıları olarak biz bu oyunu görüyoruz. Biz bu oyuna gelmeyiz. O yüzden küçük çocuklarımızı küçükken tesettüre büründürmek istiyoruz.
 
Bakın hazmedemiyor karanlığın askerleri. Memlekette bale kurslarına küçük kızları çırılçıplak soyanlara sesini çıkarmayanlar, tesettüre bürünen küçük kızlarımızı Allah`tan utanmadan, Allah`ın Peygamberinden utanmadan, Hz Fatıma`nın yadigârından utanmadan bu küçük kardeşlerimizi sürgünden sürgüne gönderiyorlar. Onları Resullulah`ın ruhaniyetine şikâyet ediyoruz. Islahlarınızı talep ediyoruz. " dedi.
 
Ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle kalabalık çoşarken etkinlik yapılan kapanış duasıyla sona erdi.
 
(Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir