• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat `Kutlu Doğum` Programına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden olan Azim, Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der) tarafından Hz. Muhammed (SAV) doğum günü nedeniyle Mardin`ın Midyat İlçesi`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çevre köylerden de katlım gerçekleşirken etkinlikte kalabalığın coşkusu dikkatlerden kaçmadı. Etkinliğe on bini aşkın vatandaş katıldı.
 
Midyat Otogar yanı miting alanında yapılan etkinlik saat: 13.30`da İbrahim Oğuz`un okuduğu Kur` an-ı Kerim`in ardından Mesut Kul`un okuduğu Kürtçe Mevlid ile devam etti.
 
Peygamberin Kardeşleri
Grup Aksa ve Grup Vuslat`ın seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerden sonra söz alan siyer ve sahabe hayatı yazarı Muhammed Emin Yıldırım, etkinliğe katılanlara, Efendimizin dediği gibi hitap edeceğini belirterek, "Ben sizlere Peygamber âşıkları demeyeceğim. Selahaddin`in torunları da demeyeceğim. Peygamberin kardeşleri diyeceğim" dedi.
 
Mardin topraklarının nasıl İslamlaştığını anlatan Yıldırım, Efendimizin Nasibin için (Nusaybin) Taif dönüşü yaptığı duayı hatırlatarak, "Allah`ım sen bu toprakları havasız yağmursuz bereketsiz bırakma" dediğini ifade etti.
 
O`nun Davasından Kopmadık Kopmayacağız
O`nun adını temsil etmenin bize verdiği sorumluluk olduğunu belirten Yıldırım, "Dostumuz olacak, heyecanımız olacak, aşkımız olacak; ama hepsinden fazla Muhammedi ahlakımız olacak" dedi.
 
Sokaklarımızın ona yakışır şekilde onun sünnetini diriltecek şekilde hayatlarımız ticaretlerimiz, okullarımız, medreselerimiz, neyimiz varsa her şeyimizin onun adına layık olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Biz bu topraklarda çok şeyler gördük. Ama O`nun davasından kopmadık kopmayacağız. Çünkü bizim kökümüz sağlam. Kökü sağlam olmayanlar korksun. Bizim topraklarımıza kim ne derse desin adaletle kalkan kılıç İslamın mesajını getirdi" şeklinde konuştu.
 
Bölge halkının onun bunun zoruyla değil, imanın selametiyle Müslüman olduğunu ve şu anda imanın selametiyle bu topraklarda imanı temsil etme mücadelesi verdiğini dile getiren Yıldırım, "Size tavsiyem şudur! Bu temsiliyete gölge düşürmeyin. O`nun sevdalısı olmak onun dinini hayatımıza taşımakla mümkündür. Kur`an`ı ahlak haline getirmekle mümkündür. Alınları secdeden ayırmamakla mümkündür" diye sözlerine son verdi.
 
Danimarkalı Karikatürist Uyanışa Vesile Oldu
Grup Aksa`nın güzel ilahilerinin ardından söz alan Çağrı TV programcısı A.Vahab Kaplan Peygamberimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında Muhammedi sevda için on binlerin bir araya toplanmasının önemine değindi.
 
"Kutlu doğum etkinliklerinde böylesine kalabalık bir topluluğun bir araya gelmesine acaba ne vesile olmuştur?" diye soran Kaplan, "Kardeşlerim bazen bir olay düşünürüz üzülürüz hüzünleniriz tıpkı 2006 da Danimarka`da Peygamberimiz ile ilgili kendini bilmez alçak, rezil bir Danimarkalının yapmış olduğu o alçakça karikatürden sonra bugün Dünyanın dört bir yanında hasseten Kürdistan`da, Türkiye topraklarında ve diğer ülkelerde insanları bir araya getirdi ve uyanışa vesile oldu. Kardeşlerim işte bu olaylardan sonra belki yatamaz olduk; ama Allah`ın izniyle bir kâfirin eliyle bakın nelere vesile oldu. İşte bu olaylardan sonra sizde şahit oldunuz ki bir kâfirin eliyle unutmuş olduğumuz Muhammedi Sevdasını meydanlara ve caddelere sokaklara her yere taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından kız ve erkek çocukları ilahi grubu seslendirmiş olduğu bir birinden güzel ilahiler programa renk kattı. Akabinde sahne alan Vuslat İlahi Grubunun ilahilerinin ardından bölgenin kanaat önderlerinden Molla Hilmi Nayır Hocanın duasıyla program sona erdi.
(M.Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir